Yooka-Laylee eerste demo beschikbaar

yooka-laylee

Goed nieuws voor alle PC-gamers die gedoneerd hebben aan het Kickstarter project van Yooka-Laylee! Voor jullie is de allereerste demo vanaf vandaag speelbaar. Ontwikkelaar Playtonic Games is gisteren begonnen met het verspreiden van de codes onder de backers.

Yooka-Laylee is de spirituele opvolger van de klassieke 3D platformer Banjo-Kazooie. Ontwikkelaars Playtonic Games kondigde de komst van de game aan in mei vorig jaar, via hun Kickstarter. Binnen 38 minuten werd het doelbedrag van £175.000 gehaald. PC-gamers die ten minste £20 gedonneerd hadden, mogen als eerste de demo van de game spelen.

Twee maanden terug kondigde het bedrijf aan dat er een “Toybox demo” van de game gemaakt werd. Dit is een sandbox-stijl perspectief op het spel, waarin spelers een vluchtige blik kunnen opvangen van de wereld van Yooka-Laylee. De makers waarschuwen echter dat spelers maar een klein deel van het uiteindelijke product zien in de demo.

Trailer en screens

De makers hebben een trailer vrijgegeven waarin te zien is wat spelers in de demo kunnen verwachten. Bekijk de trailer hier beneden!

In de trailer is duidelijk te zien dat de game zich nog in het pre-alpha proces bevindt. Omgevingen zijn nog niet af en objecten zijn niet aangekleed. Toch krijg je al zin om met kameleon Yooka en vleermuis Laylee de wereld te verkennen en van platform naar platform te klimmen en klauteren.

De game zal in 2017 het licht zien op consoles en PC. Bekijk nog een aantal screens van de game hier beneden!

yooka-laylee

yooka-laylee

yooka-laylee

yooka-laylee

De game zal dus te koop zijn aan het begin van 2017. De game verschijnt op PC, PS4, Wii U en Xbox One.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek