Einde oefening voor de Galaxy Note 7

Galaxy note 7 samsung

Samsung, Samsung, Samsung… Over een jaar of vijftig blikken we terug op deze dag in een jasje van het merk ‘wat moet je niet doen’. Dé telefoon die het had moeten opnemen tegen Apple’s iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft vandaag, na wekenlang worstelen, de hoop op een aardlanding opgegeven. 

We zullen het toestel herinneren als een sterretje in de lucht. Meer is het nooit geworden helaas. Geen Galaxy, maar wel een ster.

Enigszins verwacht, maar toch somber nieuws voor iedereen die het toestel graag in handen had gehad. Samsung heeft namelijk afgelopen nacht besloten de stekker uit de Galaxy Note 7 te trekken. Dit besluit werd gevormd ongeveer tien uur nadat Samsung de productie ‘tijdelijk’ stop had gelegd vanwege brandende accu’s, alweer.

Een moeilijke, maar wijze keuze om na het proberen alsnog een hele nieuwe generatie van toestellen compleet te verbannen. Het zou namelijk de reputatie en het merk van Samsung enorm beschadigen als zij zouden doorgaan met pushen van de Note 7. Wat Samsung nu gaat doen om de leegte van de Note 7 op te vullen is nog verre van bekend. Het gerucht ging eerder al dat de Galaxy S8 en de S8 Edge nu in een sneltrein gereed wordt gemaakt voor de markt. Maar aangezien Samsung met de Note 7 hier mee tegen de lamp is gelopen, doen ze het toch liever wat rustiger aan denk ik.

Veel mensen, waaronder ik, keken erg uit naar het toestel. Voornamelijk omdat iPhone 7 zo goed als niets nieuws biedt was de Note 7 een uitgerekende kans voor iPhone 6 bezitters om over te stappen naar de wereld vol mogelijkheden, genaamd Android.

galaxy note 7 boom

Helaas zouden we dus nog even verder moeten zoeken naar een ‘nieuw’ toestel. Google’s Pixel misschien?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek