EA Gamescom Livestream 2016, Fifa 17 samenvatting

Fifa 17 Gamescom Electronic Arts EA

Gamescom 2016 begint voor de pers morgen, en voor de rest donderdag. Maar Electronic Arts is al begonnen. Net als bij de E3 eerder dit jaar heeft EA een livestream de dag vóór het evenement. 

Gisteren kregen we een datum voor de open beta van Battlefield 1. We hebben informatie gekregen van Fifa 17, Madden, Titanfall 2 en nog veel meer de afgelopen weken. Maar nu is de Gamescom livestream dan toch echt in volle gang.

Om te beginnen met Fifa 17. De livestream begint met een trailer van de game die de mooie Frostbite engine laat zien. Bekijk hem hier beneden:

Er komt een special guest die praat over de Frostbite engine, die Fifa een stuk toegankelijker maakt voor de spelers. Er zal een verhaal gaan draaien om ”Alex Hunter”, de hoofdpersoon. Dit was natuurlijk al bekend maar alsnog is dit een leuke feature die de game zal gaan bieden. Er zijn vernieuwde attacking technieken waarover wordt gepraat. De game ziet er een stuk vrijer uit en bied veel meer speciale bewegingen dan voorgaande delen.

Er is een re-work gekomen op dingen als badges, kleuren enzovoort die jou meer toegang geven tot customizations in de game. Squad Building is iets nieuws in Fifa 17. Dit maakt de game meer ”interactive”. Het idee is, je vind spelers, maakt een squad, kiest een uitdaging, team enzovoort en gaan met die banaan!

Het gebruiken van items is sterker gemaakt. Zodat er tijdens challenges beter gebruik kan worden gemaakt van de items. Rewards zijn beter gemaakt naar mijn mening. Alle group en solo rewards hebben een speciaal kleurtje of iets dergelijks. Andere mensen kunnen als ze naar jouw profiel kijken dus zien van ”Oh, hey! Hij heeft die challenge gehaald, nice!”.

Nog iets nieuws is de Fut Champion Weekend League. Het is een toernooi, maar groter en beter. Je kunt in divisions omhoog gaan door qualified te worden voor hogere divisions. Er komt een 12-maanden lange world cup met een hoge prijs van 1,3 miljoen Dollar. Deze zal hand in hand gaan met de Interactive World Cup.

Mensen die verstand hebben van voetbal worden ook beloond hiervoor. Er komen Fut Cards vanaf dag één. De cards kun jij een soort van mee spelen als het gaat om wanneer je hem verkoopt, of niet verkoopt. Als de speler in het echt beter word en jij ”wed” op deze speler met die Card, dan zul je hier voor worden beloond.

We zullen de rest van de Livestream ook voor jullie uit gaan typen, dus zet je schrap!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek