Elite Dangerous: Horizons binnenkort op Xbone!

Elite Dangerous Xbone Horizons

De tweede groep van Elite Dangerous expansions op Xbox One is aangekondigd voor Q2 2016

Elite Dangerous: Horizons is het nieuwe seizoen van major gameplay expansions voor Elite Dangerous. De fans zullen ondertussen enigszins bekend zijn met de space-exploration die het spel nu al heeft, maar dankzij deze nieuwe expansion zal je ook kunnen genieten van planetary landings, een nieuw loot-systeem en crafting. Verder is er een Multicrew-coop-mode beschikbaaren nog een groot aantal andere dingen.

Ook is gezegd dat Horizons voor Xbox One (die dus in Q2 uitkomt), zal releasen met zowel 2.0: Planetary Landings, en de nog niet beschikbare 2.1: The Engineers. Wat deze allemaal inhoudt is nog niet bekend.

Elite Dangerous is door veel mensen vergeleken met “Euro Truck Sim in space”. Met deze nieuwe expansion zou die opmerking in ieder geval in het verleden moeten liggen, want nu kun je als speler naadloos vanuit de ruimte op een planeet landen, op planeten (en manen!) door heel Elite Dangerous’ melkweg. Hiertoe krijgen spelers een voertuig voor op planeten; het Surface Recon Vehicle (SRV).

Elite Dangerous Horizons, de SRV

Daarnaast krijg je als Xbone speler ook nog eens toegang tot Engineers. Deze expansion geeft een flinke uitbreiding aan de mate waartoe spelers hun schepen kunnen aanpassen, en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat geen twee schepen meer exact hetzelfde kunnen zijn. Het zou zelfs wat meer “persoonlijkheid” aan missies moeten geven, maar wat hiermee bedoeld wordt is niet duidelijk.

Mensen die Horizons op Xbox One kopen zullen na de release verdere updates ontvangen over de loop van het seizoen. Toekomstige gameplay updates zullen samen met die van de PC uitkomen, wat dus betekent dat alle updates voor dit seizoen compleet nieuw zullen zijn, zelfs voor multi-platform spelers. Deze updates zullen onder andere bevatten:

  • Multicrew, waarmee teams van spelers een rol op hetzelfde schip kunnen aannemen.
  • Commander Creation, waarmee je het uiterlijk van je character kan aanpassen.
  • Ship-Launched Fighters, waarmee grotere schepen hun eigen short-range righters kunnen dragen, om mee aan te vallen of verdedigen.

Hier zullen meer updates bij komen, maar die worden later pas aangekondigd. Het lijkt dus een interessant seizoen te gaan worden voor Elite Dangerous!

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek