Elke PlayStation 1 game in beeld

PlayStation

Opgepast! Het verdere verloop van dit bericht kunt u doen terugsnakken naar de tijd waarin HDMI en smartphones nog niet eens bestonden. Er is een video uitgebracht waarin alle PlayStation 1 games te vinden zijn.

De PlayStation 1 is een apparaat op zichzelf. Het bracht natuurlijk Sony in de gaming wereld in 1994, iets waar het bedrijf tot op heden niet meer is uitgegaan. Het apparaat is een begin in het 3D tijdperk van hoe games tegenwoordig gemaakt worden. Maar nog belangrijker is dat de eerste console van Sony gewoon een ontzettende berg aan goeie games had.

De video is gemaakt om een ode te brengen aan bijvoorbeeld Crash Bandicoot, Spyro, Tekken enzovoort. Je ziet ook dat de games wanneer je de video bekijkt misschien niet zo goed gerijpt zijn als dat je misschien dacht ten tijde dat je de games zelf speelde op je oude beeldbuis van vele duizenden kilo’s.

PlayStation 1

Sony bleef hierna een van de leiders in de gaming markt en is er dus tot op heden nog steeds niet uit. Het is zelfs één van de weinige divisies van Sony welk echt goed draait op dit moment. De PlayStation 2 bracht natuurlijk als vernieuwing dat games vanaf een DVD konden worden gespeeld. Hierna kwam Sony met de PlayStation 3, die online spelen naar een heel ander niveau bracht. Ook heeft Sony een voet gezet in de handheld markt met de Sony PlayStation Portable en later de PlayStation Vita. Hoewel de PlayStation 2 het meest verkocht is, is misschien wel het meest succesvolle verhaal tot dusverre de PlayStation 4. In een tijd waar de concurrentie ontzettend groot is en de opmars van gamen op de mobiel steeds populairder wordt, is het gewoon ontzettend knap dat de jongste console het zo ontzettend goed doet.

Heb je effe twee uur de tijd? Mooi! Check vooral het filmpje hieronder dan!

Heb jij vroeger een PlayStation 1 gehad? Laat ons jouw herinneringen horen via de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek