Epic werkt aan zes verschillende games

Epic games zes verschillende

Epic heeft in een interview met VentureBeat bekend gemaakt dat ze op dit moment werken aan zo’n zes verschillende games. Daar vallen Fortnite voor de PC, de free to play ps4 game Paragon game en een nieuwe versie van Unreal Tournament onder. Unreal Tournament zal ook gratis zijn op PC.

De studio werkt ook samen met de studio Bad Robot van JJ Abrams, bekend van Star Wars: The Force Awakens. Deze samenwerking gaat op voor een mobiele en PC titel onder de naam Spyjinx. Chair Entertainment, dat onder Epic valt, zal daar ook aan werken. Epic werkt daarnaast aan een virtual reality project genaamd Robo Recall. Dit wordt mogelijk gemaakt door subsidies van Oculus. Ook kondigde de studio een nieuwe tactical RPG voor mobiel en pc aan. Deze RPG heet Battle Breakers.

Epic zes verschillende games

In het interview werd ook de aanpak van de publishers besproken. CEO Tim Sweeney zegt terug te willen gaan naar de roots om direct naar gebruikers te gaan zonder via relaties met publishers. Sweeney zegt dat daar een hoop frictie zit. Daarom zou het beter zijn om een game live te laten gaan en er aan te blijven werken met de feedback van spelers zelf.

Paragon heeft door deze aanpak veel veranderingen gezien. Het zou een constante dialoog zijn waar verbeteringen uit ontstaan. Sweeney zegt dat dit aan het begin ook de aanpak van Epic was. Daar staan ze dan ook voor.

In het interview werd duidelijk dat Paragon op dit moment zo’n acht honderd duizend spelers telt. Dat werkt motiverend aldus Epic. Dat nummer stijgt dan ook nog elke maand. Paragon zal dan ook goud gaan op en bepaald moment. Het bedrijf zegt door deze aanpak veel te hebben geleerd. Of deze aanpak voor alle games zo zal zijn is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zullen een groot deel van de games wel live gaan en dan onder feedback nog blijven veranderen.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek