Er komen mogelijk nieuwe Killzone games in de toekomst

Killzone

De deur voor de Killzone franchise is nog niet gesloten volgens de managing director van Guerilla Games Herman Hulst. De franchise sloot met Shadow Fall af toen de Playstation 4 werd gelanceerd, maar toch is er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.

De Killzone franchise is een van de redenen waarom gamers kiezen voor een Playstation in plaats van een X Box. De franchise kent een hoop games verspreid over verschillende Playstation consoles. Daarmee is het moeilijk om zomaar afscheid te nemen van de franchise omdat er nog niks zeker is over de toekomst. Dit vertelde Herman Hulst in en artikel in Game Informer:

“Killzone is very key and very core to Guerrilla,” vertelde hij. “We have a lot of love for the franchise. In a way it’s conclusive, but at the same time we’ll leave everything open for the future. Who am I to say we’ll never do anything? There’s too much in it to ever make any kind of definite statements on [the futur of Killzone].”

De eerste game in de franchise “Killzone” verscheen in 2004 voor de Playstation 2. Deze game werd meteen goed ontvangen door de Playstation gamers en uiteindelijk werd het zelfs mogelijk om de game online te spelen op de Playstation 2. Killzone Liberation volgde voor de PSP in 2006. Dit was een heel ander soort game dan de eerste in de franchise. Liberation was namelijk een top-down shooter. Killzone 2 volgde voor de Playstation 3 in 2009. Wederom een titel die zelfs tot de dag van vandaag nog steeds online word bespeeld. Deel 3 verscheen in 2011 voor de Playstation 3, werd wederom goed ontvangen maar was volgens vele fans niet per se beter dan het vorige deel in de serie. Tot slot verscheen Killzone: Mercenary voor de PS Vita, en Killzone: Shadowfall voor de Playstation 4 in 2013.

Killzone

Guerilla Games heeft het op dit moment erg druk met hun nieuwe IP: Horizon: Zero Dawn. Deze game krijgt veel belangstelling en na het succes van space-nazi shooter franchise hebben de fans grote verwachtingen van de nieuwe weg die Guerilla Games inslaat. Of deze nieuwe game het net zo goed zal gaan doen als Killzone valt nog te zien.

Guerilla Games Cambridge ontwikkeld op het moment RIGS voor de Playstation VR en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van KZ: Mercenary

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek