ESL start met Benelux Championship

Benelux Championship

‘s Werelds grootste e-sports bedrijf, ESL, maakte vandaag bekend een nieuwe regionale pro competitie te starten, namelijk de ESL Benelux Championship. Hiermee is de Benelux de tiende regio ter wereld waar op het hoogste niveau e-sports kampioenschappen georganiseerd gaan worden. De Benelux competitie, die specifiek is ontworpen om lokale e-sports te versterken, wordt georganiseerd in samenwerking met Amsterdam ArenA.

De ESL Benelux Championship bestaat uit competities voor de games Hearthstone™, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends met een totale prijzenpot van tenminste €25.000,-.

De Benelux begint een ware hotspot voor e-sports te worden en wij doen er alles aan om deze ontwikkeling te steunen”, zegt Jaap Visser van ESL. “De ESL Benelux Championship is de eerste belangrijke stap binnen de vele e-sports activiteiten die wij lokaal zullen lanceren en waarvan we niet kunnen wachten om ze aan te kondigen.”

Ik ben enorm blij dat ESL met de verschillende partners e-sports in Nederland en België op de kaart wil zetten”, laat 2015 European Hearthstone Champion, Thijs “ThijsNL” Molendijk weten. “Voor Nederland en België is dit een goede stap, zodat spelers zich kunnen meten met de beste, zich verder kunnen ontwikkelen en meer spelers zich aansluiten bij de Europese top.”

De kwalificaties voor de ESL Benelux Championship zullen beginnen op 25 april met vier kwalificaties voor elke game over een periode van twee weken. De top vier van iedere kwalificatie, in totaal zestien, plaatst zich voor de kwalificatie play-offs. Van die zestien teams, zullen zich er acht van plaatsen voor het uiteindelijke kampioenschap. Iedereen die wil kan zich inschrijven voor de kwalificaties van de competitie, maar een team moet wel bestaan uit drie of meer spelers uit België, Luxemburg of Nederland.

Benelux Championship

De groepsfase van de ESL Benelux Championship begint meteen na het afronden van de kwalificaties op 20 mei en duurt daarna zeven weken; de League of Legends competitie wordt daarbij op maandag gespeeld, Counter-Strike: Global Offensive op woensdag en Hearthstone op donderdag, allen van 19:00 tot 23:00 uur. De top vier van elke competitie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs in de Amsterdam ArenA, waar in totaal €12.500,- aan prijzengeld wordt verdeeld.

Wij geloven in de toekomst van e-sports in Nederland en maken daar graag onderdeel van uit. Voor ons is dit eerste ESL Benelux Championship slechts het begin van een hogere ambitie samen met ESL”, aldus Henk van Raan van de Amsterdam ArenA. “We kijken er naar uit om veel meer e-sports events te organiseren in ons stadion en om van Amsterdam de e-sports hoofdstad van Europa te maken.”

De ESL Benelux Championship kent in 2016 twee seizoenen met een totale prijzenpot van ten minste €25.000,-. In 2017 zal de ESL Benelux Championship gedurende een vol jaar drie seizoenen kennen. Meer informatie met betrekking tot de ESL Benelux Championship is beschikbaar op de officiële website. Meer informatie omtrent de play-offs wordt in de komende weken bekend gemaakt, evenals informatie over de commentatoren en de locatie van de finales van het tweede seizoen.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek