eSports: Benelux Premier League krijgt een ticket naar European Masters

EM-LOL-Logo

European Masters was het vervangende toernooi van de Challenger series in Europa. De opzet van dit toernooi was echter net wat anders. Vanuit tien verschillende leagues uit Europa werden diverse landen vertegenwoordigd. Nederland werd niet vertegenwoordigd op de spring editie. Maar daar komt in de summer editie verandering in.

Nederland krijgt samen met België en Luxemburg hun eigen ERL status. ERL is een afkorting van European Regional Leagues.  Tien landen waren al reeds toegetreden tot status ERL. Het ging toen om de tien grootste landen. Landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland. Daar kunnen we nu de Benelux Premier League aan toevoegen. Twee andere leagues zijn ook naast de Benelux erbij gekomen. Het gaat om Griekenland en de Baltische landen. Mede door deze laatste drie leagues, wordt nu vrijwel geheel Europa gedekt.

De Benelux Premier League zal open zijn voor elke team dat eraan mee wilt doen. De Dutch College League zal er iniedergeval deel vanuit maken. Mocht je met je team hieraan meewillen doen, er zijn enkel vereisten waar je aan moet voldoen. Zo is de minimale rank Platinum 3. De spelers zijn tenminste 16 jaar oud en tenminste drie spelers dienen te wonen in Nederland, België of Luxemburg. Verder vereisten kan je vinden op de site van de Benelux Premier League.

Er zal in de BPL eerst een online kwalificatie toernooi worden gespeeld. Hierin zullen de acht beste teams doorgaan naar de groepsfase. Vanaf de groepsfase worden alle games gespeeld in de 010 eSports house in Rotterdam. Daarna volgt het eliminatie toernooi die de winnaar van de BPL gaat bepalen. De winnaar wint 4000,- euro prijzengeld en een ticket naar de European Masters toernooi.

Welke team zullen we zien schitteren op de komende summer editie van de European Masters? Zal dat een team zijn uit de Dutch College League? Of zien we misschien wel een team uit de ESL Benelux? Welke team hopen jullie dat zich gaat kwalificeren voor de European Masters? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek