Esports: CS:GO IEM Kartowice lineup compleet

IEM CSGO LOGO

Intel Extreme Masters (IEM) World Championship Katowice CS:GO is één van de grootste eSports evenement op dit moment. Met een rijke geschiedenis aan winnaars en fanbase, wordt IEM Kartowice als één van de belangrijkste toernooien beschouwt in de wereld van CS:GO en van eSports. 

27 februari gaat het toernooi van start. Inzet van het toernooi: 250.000 dollar voor de winnaar. Dat dit toernooi en CS:GO heel erg populair is, blijkt maar weer uit de finale van de Eleague Boston. Toen zaten er op het hoogtepunt een kleine 1.3 miljoen mensen te kijken via Twitch. Dit soort cijfers laten toch weer mooi zien dat eSports zich goed ontwikkeld. We zien zelfs hier in Nederland dat bijvoorbeeld de Dutch College League een samenwerking heeft met Fox Sports, voor uitzendingen op TV.

De lineup van de IEM Katowice is afgelopen week compleet gemaakt. Naast de finalisten uit de Eleague , FaZe Clan en Cloud9, zijn er nog veertien teams die zich aansluiten aan dit toernooi. De teams die uitgenodigd zijn: Cloud9, Astralis, FaZe Clan, SK Gaming, Virtus.pro. G2 Esports en Ninjas in Pyjamas. Naast de teams die uitgenodigd zijn, hebben we nog een selectie met teams die zich hebben gekwalificeerd via diverse andere toernooien. Deze teams zijn: North, Fnatic, Heroic, Gambit, Team Liquid, Renegades, TyLoo, Order en Avangar. Deze zestien teams gaan strijden in Katowice voor de titel en 250.000 dollar.

Het toernooi start op 27 februari met de groepswedstrijden. Deze zullen eindigen op 1 maart. 2 en 3 maart volgen de playoffs. En op 4 maart zal de finale gespeeld worden.

IEM CSGO Katowice Schedule

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek