Esports: ESL Dutch Championship gewonnen door Team Echo Zulu

ESL_NationalChampionship_Dutch__2_

Gisteren werd de finale afgewerkt van de ESL Dutch Championship. Deze finale werd gespeeld tijdens Bright Day in Haarlemmermeer. Team Echo Zulu nam het op tegen Solwing Esports(voorheen Team Legion). Vanwege de duur van Bright Day was de finale een best of 3 in plaats van de gebruikelijke best of 5.

Beide teams hadden zich vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van de ESL Dutch Championship. Solwing Esports won met 2-0 van Team Toxic Falcons. Team Echo Zulu won eveneens met 2-0 van Team Arcade. Deze uitslagen beloofde wat voor de finale van gisteren. Hoewel de uitslag net als in de halve finales in een 2-0 overwinning eindigde, was de eerste game een stuk spannender dan de uitslag doet vermoeden. Met name door een fantastische optreden van Witsyy was Solwing Esports dichtbij de overwinning van de eerste game. Echter door slechte keuzes van Solwing Esports en de uitblinkende Chapanya en Lucca van Echo Zulu , werd de game omgedraaid in voordeel van Echo Zulu. Solwing Esports gooide hiermee de eerste game weg.

In de tweede game was de klap van de eerste game goed voelbaar. Solwing Esports leek nergens op het team dat de eerste game speelde. Echo Zulu was in volledige controle van de game en gaf niks weg. Chapanya was een regelrechte nachtmerrie voor Solwing Esports. Overal waar hij was leverde kills op voor Echo Zulu. Meer dan terecht werd Chapanya ook uitgeroepen tot MVP van de finale serie. Met de 2-0 overwinning op Solwing Esports heeft Team Echo Zulu de ESL Dutch Championship volledig ongeslagen gewonnen.

 

 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek