eSports: EU LCS week 2 van de summer split

EULCS

Morgen gaan we verder in de summer split van de EU LCS. Team Vitality, Misfists Gaming en G2 Esports behaalden vorige week de volledige winst. Lukt hen dat deze week weer? En kan Fnatic de valse start van vorige week weer goed maken?

G2 Esports heeft komende week een vrij makkelijk speelschema. Het treedt aan tegen Fc Schalke 04 en H2K. G2 is één van de teams die heel goed omgaan met de huidige meta in League of Legends. Met zowel een Marksmen als zonder wist G2 eenvoudig hun tegenstander te verslaan. Andere team die heel goed met de huidige meta omgaat is Team Vitality. In de eerste week wisten ze iedereen te verrassen met bijzonder Champion selection. Met name op de botlane van Vitality. Attila bracht de Heimerdinger en Lux naar de botlane. Beide champions zijn over het algemeen mages. Attila gebruikten deze Champions in de botlane als een APC. En dit pakte bijzonder goed uit voor het team. Team Vitality speelt tegen ROCCAT en tegen Fnatic.

Fnatic de kersverse spring split Champion, verbaasde vriend en vijand in de eerste week. Beide games werd alles ingezet op Caps, de midlaner van Fnatic. Ze kozen er twee keer voor een compositie waarin er drie supports waren voor Caps. In de eerste game werkte dit totaal niet tegen Misfits Gaming. In de tweede game tegen FC Schalke 04 werkte het uiteindelijk wel. Komende week spelen ze tegen H2K en Team Vitality. Hopelijk zien we een andere strategie van Fnatic komende week. Tegen H2K zou het misschien werken, alles op Caps in zetten. Maar tegen Vitality die heel sterk zijn in deze meta, verwachten we toch een andere strategie. Immers ze hebben hun ster ADC Rekkles. Rekkles zou niet op een support moeten spelen en gewoon een carry Champion moeten spelen. Komende week gaan we zien of Fnatic geleerd heeft van afgelopen week.

Speelschema week 2:

  • Unicorns of Love – Giants
  • Team Vitality – ROCCAT
  • G2 Esports – FC Schalke 04
  • H2K – Fnatic
  • Misfits Gaming – Splyce
  • ROCCAT- FC Schalke 04
  • Giants – Misfits Gaming
  • H2K – G2 Esports
  • Splyce – Unicorns of Love
  • Fnatic – Team Vitality

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek