eSports: Fnatic wint de EU LCS spring split

FNC-Logo

De EU LCS spring split is gewonnen door Fnatic. In een verpletterende en vermakelijke finale werd G2 Esports verslagen. Hiermee komt een einde aan de zegereeks van G2 Esports. In de troostfinale is Splyce als winnaar te voor schijn gekomen. Fnatic, G2 Esports en Splyce zullen EU vertegenwoordigen bij de Rift Rivals. Naast de Rift Rivals, zal Fnatic de EU vertegenwoordigen bij MSI toernooi.

Fnatic-Kampioen

De droom finale van elke LCS kijker. G2 Esports en Fnatic. Van de eerder tien splits, zijn er negen prijzen richting deze twee teams gegaan. G2 Esports kon op gelijke hoogte komen met Fnatic. Maar Fnatic en met name hun ADC Rekkles dachten daar anders over. Na twee jaar zoeken, heeft Fnatic weer een roster die ijzersterk is. Aan de hand van de Rekkles lieten ze niks heel van G2 Esports. Rekkles behaalden zelfs twee penta kills tijdens de finale, waarvan één onofficieël. Maar niet alleen Rekkles was de ster van de finale. Caps presteerde ijzersterk tegen de ervaren Perkz van G2. Bwipo de kersverse nieuweling van Fnatic, is een ware talent voor dit team. Ondanks dat hij slechts enkele games op de hoogste podium heeft gespeeld, bewees hij een waardige pro player te zijn. G2 was niet opgewassen tegen het geweld van Fnatic. Ondanks dat de games spannend en vermakelijk waren, won Fnatic elke game. Zonder een punt te verliezen, werden zij verdiend kampioen. Naast de titel, werd Rekkles ook tot MVP gekroond van de spring split.

In de troostfinale stonden Splyce en Team Vitality. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn, is ook terug te zien aan de score. In een spannende serie werd de winnaar pas na vijf games beslist. De punten score wisselden om en om. Uiteindelijk door betere team compositie en betere team fights, wist Splyce de laatste game binnen te halen. Hierdoor mogen zij naar Rift Rivals. Maar eerst een maandje rust voor dat de top van de wereld tegen elkaar uitkomen op de MSI.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek