eSports: Fnatic wint de IEM Katowiche CS:GO toernooi

IEM CSGO LOGO

Het CS:GO team van Fnatic heeft voor de derde keer het toernooi Intel Extreme Masters Katowiche gewonnen. In een zinderende finale die afgelopen zondag werd gespeeld, versloegen zij FaZe Clan met 3-2. IEM toernooien wordt in de eSports van CS:GO als één van de grotere toernooien gezien. Naast de titel en de beker won Fnatic ook nog eens 250.000 dollar aan prijzengeld. 

IEM-Fnatic-Win

Fnatic rekende op weg naar de finale af met Heroic en G2 Esports. In de groepsfinale versloeg het FaZe Clan waardoor ze direct naar de halve finale gingen van het toernooi. FaZe Clan belandde in de kwartfinale na het verlies tegen Fnatic. FaZe Clan speelden in de kwartfinale tegen de winnaar van de Boston Mayor, Cloud9. In een spannende game versloegen zij Cloud9 en kwamen in de finale tegen de groepswinnaar van de ander poul, Astralis.

In de halve finale konden de teams uit de andere poul het niet waarmaken. Astralis groepswinnaar verloren van FaZe Clan met 2-0. Een zeer teleurstellende uitslag voor hun. Fnatic nam het op tegen Team Liquid. Team Liquid kon wat meer weerstand bieden aan Fnatic. Maar desondanks wist Fnatic te winnen van Team Liquid met 2-0. Hierdoor stond Fnatic wederom tegenover FaZe Clan. Alleen  ging het nu niet om de groepswinst, maar om winst van het toernooi.

FaZe Clan begon de finale sterk en kwam op 1-0 voorsprong. Na de pauze zagen we een herpakte Fnatic. Ze wonnen de eerste game die erop volgde, 1-1. Fnatic stootte door in de finale naar een 2-1 voorsprong en stonden daarmee op matchpoint. Maar FaZe Clan gaf zich niet gewonnen. In een game met twee overtimes brachten ze de stand terug naar 2-2. In de alles beslissende punt gingen beide teams er hard tegenaan. Overtime moest de doorslag geven in deze laatste punt. En deze overtime wist Fnatic te winnen. Hiermee behaalden zij wederom de winst in de IEM Katowiche CS:GO toernooi.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek