eSports: Halve finale in de NA LCS nabeschouwing.

NA-LCS

Afgelopen weekend stonden erin de beide LCS, de halve finale op het programma. In zowel de EU en de NA werd er gestreden om een finale plek. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de halve finales in de NA. Eerder vandaag konden jullie lezen hoe het in de EU verliep. Zaterdag stond Echo Fox tegenover Team  Liquid. En op de zondag hadden we 100 Thieves tegen Clutch Gaming.

Echo Fox – Team Liquid

Deze halve finale, was ook een tijd lang de strijd in de groepsfase voor de plek één en twee. Nu stonden ze tegen elkaar in de halve finale. Team Liquid kreeg de eerste game een enorme win boost door hun ADC. Doublelift speelde fantastisch. Samen met zijn midlaner Pobelter brachten ze Echo Fox op hun knieën. Tweede game echter krabbelde Echo Fox overeind. Dit keer was het hun ADC Altec die zijn spierballen toonde en Team Liquid terug drong. 1-1 de stand. Na deze game stortte het volledig in voor Echo Fox. Doublelift nam wederom het voortouw in de games die volgde. Dankzij zijn enorme carry capaciteit en de inzet van de rest van het team, wonnen zij de twee games erna. Hierdoor plaatsten zij zich voor de finale.

100 Thievs – Clutch Gaming

Dit was de spannendste halve finale die we konden krijgen afgelopen weekend. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Clutch Gaming versloeg al eerder Team Solo Mid. En nu waren ze op pad om ook 100 Thieves te verslaan. 100 Thieves dacht daar alleen anders over. De eerste game werd gewonnen door 100 Thieves. De tweede game leek ook naar 100 Thieves te gaan. Maar door een enorme fout rond Baron, sloeg de game om naar een overwinning voor Clutch Gaming. Derde game werd weer gewonnen door 100 Thieves, na een sterke team prestatie. In de vierde game stond de Nederlander Febiven en jungler LirA op namens Clutch Gaming. Door hun inzet werd de vierde game gewonnen door Clutch Gaming. In de beslissende game, leek het erop dat Febiven de game kon binnen halen namens Clutch Gaming. Maar na een intense lange game, trok 100 Thieves de overwinning binnen. Door twee goede team gevechten , behaalden ze de juiste objectives, waardoor Clutch Gaming niet meer terug kon komen. Helaas geen Nederlander in de finale van de NA LCS.

De finale in de NA LCS zal dus gaan tussen Team Liquid en 100 Thieves.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek