Esports: Is het een sport of is het geen sport?

LCS Logo

Al tijden vinden er diverse discussies plaats over esports. Men vind dat video games niet thuis horen bij een sport zender puur omdat het video games zijn. Een ander vind het er niet thuis horen omdat het geen fysieke inspanning vergt. Maar er zijn er ook zat mensen die vinden dat esports wel zeker een sport is.

Riot Games en League of Legends zijn met een zeer mooie clip gekomen over esports. Hierin zien we die discussies allemaal in terug komen. Maar we zien ook alle goede punten waarom esports ook gewoon een sport is en hoort te zijn. In competitief gamen gebruik je immers reflexen, je hersenen voor alle tactische momenten tijdens het spel en spelers moeten lichamelijk in goede conditie zijn om de lange zit vol te houden. Laat staan alle emotie die bij zowel de fans als de spelers los komen tijdens de finales. Met de immens groeiende community omtrent esports blijkt ook maar weer dat het in populariteit stijgt. Als we naar de wereldkampioenschap van League of Legends kijken van dit jaar, zijn het bizare cijfers. Tijdens het hele toernooi hebben er ruim 33 miljoen mensen gemiddeld gekeken wereldwijd naar dit toernooi. Totaal hebben we er met zijn allen 4 294 967 295 uur gekeken naar het toernooi. Dat er geïnvesteerd wordt in esports is daarom ook zeker niet verwonderlijk. Sport clubs beginnen langzamer hand ook esports teams toe te voegen aan hun club.

Al met al een goede ontwikkeling voor esports. Nu hebben wij het afgelopen jaar voornamelijk nieuws gebracht over League of Legends esport. Daarom vragen we nu aan jullie: Willen jullie meer esport nieuws van andere games? En zo ja welke game zou je de esports nieuws van willen lezen? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Hier kunnen jullie genieten ondertussen van de mooie clip die gemaakt is over esports.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek