eSports: Kwartfinales EU en NA LCS

NA-LCS

De kwartfinales zijn gespeeld in de spring split van de EU en NA LCS. In één van de kwart finales werd een bijzondere reeks van een team beeindigd. We lopen kort met jullie de gespeelde kwartfinales door. In de EU stonden ROCCAT tegenover Splyce en H2K tegenover Team Vitality. In de NA hadden we Team Liquid tegen Cloud9 en Team Solo Mid tegen Clutch Gaming.

De eerste game in de EU LCS was ROCCAT tegen Splyce. Deze game was een regelrechte ramp voor ROCCAT. Splyce toonden zijn spierballen en liet zien waarom ze de derde positie hadden bemachtigd in de competitie. Met prima team drafts, uitstekende presterende spelers versloegen zij met gemak ROCCAT. ROCCAT kwam helemaal niet uit de voeten. Onder leiding van hun jungler Memento verloren ze keer op keer belangrijke doelen in het spel. Geen moment leek het erop dat ROCCAT het tij kon keren. Hierdoor werd het een makkelijk middagje voor Splyce.

H2K tegen Team Vitality was van een andere kaliber. Beide teams waren zwaar aan elkaar gewaagd. Team Vitality vertrouwde op hun early game om daar mee winsten te behalen. Deels lukte hun dat ook. Maar H2K is een ster in de game uit te stellen tot late game. Regelmatig wist H2K het tij te keren tegen de early kracht van Team Vitality. Hierdoor wisselde scoren om en om. Uit eindelijk was er de silver scrapes ervoor nodig om de beslissing in deze match te laten vallen.

Ook in de NA LCS kenden een kwart finale een complete stomp. Team Liquid vermorzelde Cloud9 in hun kwart finale. Cloud9 leek wel een compleet ander team. Waar het in de competitie bovenaan stond en regelmatig games won, konden ze het in de kwartfinale niet thuis brengen. Team Liquid aan de andere kant was de laatste weken zijn vorm kwijt. Maar ze hervonden die vorm op tijd terug voor deze kwartfinale. Doordat Cloud9 niet in goede doen was, was het voor Team Liquid een makkelijke klus om ze te verslaan.

Team Solo Mid staat als sinds de NA LCS, altijd in de halve finales en finale. Daar is zondag een eind aangekomen. Clutch Gaming zorgden ervoor dat die reeks werd beëindigd. Hoewel TSM de eerste game wonnen, verloren ze de drie games die erop volgden. Clutch Gaming toonde veerkracht na de eerste verlies game. De support speelde de sterren van de hemel af met zijn Thresh Champion. De Nederlandse midlaner Febiven speelde ijzersterk ondanks wat enkele foutjes. Met name door hun inzet won Clutch Gaming van TSM.

 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek