eSports: Kwartfinales in de EU en NA LCS

NA-LCS

De kwarfinales in de spring split van de EU en NA LCS komen eraan. Na negen weken van strijd in de groepsfase, zijn er nog slechts zes teams over. Deze zes teams strijden voor de spring split titel. In de EU zijn dat: Fnatic, G2 Esports, Splyce, Team Vitality, H2k en Roccat. En in de NA LCS zijn dat: 100 Thieves, Echo Fox, Team Solo Mid, Team Liquid, Cloud9 en Clutch Gaming. Vanaf de kwartfinales is de gameformat verandert naar best of vijf, knock outs.

Vrijdag wordt in de EU LCS de eerste kwartfinale gespeeld. Splyce treedt dan aan tegen Roccat. Splyce wat een zwakke start kende, heeft zich ijzersterk terug naar de top gevochten. Helaas voor hun hebben ze het vorige week hun tweede plaats verspeeld. Hierdoor moeten zij alsnog in de kwartfinales startten. Hun tegenstander ROCCAT had een prima start. Maar gaanderweg in het seizoen begonnen ze weer wat games te verliezen. Desondanks hebben ze zich kunnen handhaven voor de playoffs. Favoriet in deze matchup is Splyce.

Zaterdag speelt Team Vitality tegen H2K. Team Vitality versloeg in de eerste helft alles en iedereen. In tweede helft van seizoen verloren ze game na game. Doordat ze z’on goede start hadden, hoefden ze slechts een paar games te winnen. H2K was halverwege het seizoen laatste team op de ranglijst. Maar door twee wisselingen in hun roster, hebben zij zich helemaal terug gevochten naar de playoffs. Deze game kan alle kanten op. Als we naar de laatste weken kijken, dan is Team Vitality ligt in het voordeel.

Naast de EU match vind zaterdag ook de NA match plaats. Team Liquid tegen Cloud9. Cloud9 domineerden merendeels het seizoen, maar gaf het in de laatste weken hun plaats op de lijst weg. Hetzelfde geldt voor Team Liquid. Goed in begin van het seizoen en slecht aan het einde van het seizoen. Hierdoor staan zij zaterdag tegen over elkaar in de kwartfinale. Deze game kan net als de game van zondag alle kanten opgaan. Met Cloud9  als lichte favoriet. Zondag zien we Team Solo Mid tegen Clutch Gaming. Clutch Gaming had een stabiel seizoen waar ze wonnen en verloren. Team Solo Mid verloor veel in de eerste weken. Maar ze vonden hun draai op tijd waardoor ze alsnog de playoffs wisten te behalen. Deze game is de enige die geen favoriet kent. Maar als we op basis van historie de doorslag laten geven, dan is Team Solo Mid de favoriet.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek