eSports: LCS met vakantie maar EU Masters is er

EM-LOL-Logo

European Masters is het toernooi wat de leegte tussen de LCS competities op vult. Nu de pro’s op vakantie zijn of aan het bootcampen zijn, is het tijd voor de semi pro’s. European Masters is de vervanging van het challenger toernooi van vorige seizoen.

In dit toernooi doen teams mee die in hun eigen land de grootste toernooi hebben gewonnen. Een aantal landen zijn vertegenwoordigd. Zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland, Polen en nog een aantal uit Europa. De play in stage en de groepsronde zijn gespeeld. Gisteren werden de tiebreakers gespeeld voor de achtste finales. Daarin spelen de nummers twee tegen de nummers drie uit de groepsronde. In de kwartfinales treffen de nummer één uit elke groep de winnaars van de achtste finale.

In dit toernooi zien we een aantal bekende team namen. Misfits Academy, Ninjas in Pyjamas zijn teams die we zagen vorig jaar in de LCS of in de challenger series. Bij hun zien we ook enkele bekende challenger spelers, die nog net niet de hoogste podium wisten te behalen. Spelers als Caedrel, Toaster en Satorius. Wie zien ook een aantal Nederlanders in dit toernooi. Kruimel komt uit voor excel eSports, Kirei voor Millenium en Special voor Misfits.

Bekendste team wat aan dit toernooi mee doet is Origen. Origen kent een rijke geschiedenis in de LCS. Helaas met wat mindere jaren zijn zij helemaal afgezakt naar de challenger regionen. Het team opgebouwd door Xpeke, is nu weer begonnen aan een weder opbouw. Xpeke zelf een bekende legende in de LCS, komt met een team van pro’s. Expect won vorig jaar twee keer de LCS met G2 Esports. Insect is een jungler uit de pro scene van een aantal jaren terug. Samen met Forgiven zijn deze twee voormalige pro’s weer terug. Forgiven was lange tijd de beste ADC van Europa. Froggen speelde vorig jaar nog voor Echo Fox in de NA LCS. en Jesiz speelde vorig jaar met Fnatic nog op de wereldkampioenschappen van League of Legends. Kan deze dream team de European Masters winnen? Komende weken kunnen we dat zien op Twitch.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek