eSports: MSI halve finales voorbeschouwing

MSI-LOGO

Morgen en zaterdag zijn de halve finales in het MSI toernooi van League of Legends. Zondag wordt de finale gespeeld door de twee overgebleven teams. Op vrijdag speelt de Europese afvaardiging Fnatic zijn game tegen Royal Never Give Up. Zaterdag staan Flash Wolves tegenover King-Zone DragonX. De halve finales starten om 12.00.

Royal Never Give Up(RNG) zijn de doodgeverfde favoriet in de eerste halve finale. RNG verloor tijdens de groepsfase slechts drie keer van de tien games. In een tie breaker met Flash Wolves won RNG de nummer één positie in de groep. Hierdoor mochten ze hun tegenstander voor de halve finale uit kiezen. Zij kozen voor de kwakkelende Fnatic. Fnatic kende een achtbaan aan games tijdens MSI. Fnatic verloor beide games op de eerste dag. Maar herpakte zich de dag erna door MSI favoriet King-Zone te verslaan en Team Liquid. Maar de dagen erna was het winnen en verliezen. Ze verloren in de tweede ronde van EVOS en Team Liquid, waar ze eerder in het toernooi van wonnen. Er was uiteindelijk een tie breaker voor nodig om hun plek in de halve finale veilig te stellen. Mentaal was het zwaar voor Fnatic om de halve finale te halen. Hebben ze de rust en de focus op tijd terug? Of walst RNG over dit aangeslagen team heen?

De zaterdag halve finale zal zeker een stuk spannender zijn dan die van vrijdag. Flash Wolves speelt dan tegen King-Zone. Hoewel Flash Wolves beide games wonnen van King-Zone tijdens de groepsronde, zijn deze teams heel erg aan elkaar gewaagd. Beide games gingen gelijk op en konden beide kanten op gaan. Flash Wolves versloeg King-Zone vooral door een betere end game. De -Zdrafts en de speelwijze wat Flash Wolves liet zien waren uiterst goed. Maar kunnen ze dit ook laten zien in de halve finale in een best of 5?  Van de King-Zone spelers weten we dat ze veel ervaring hebben met best of 5’s. Zal dit voor King-Zone in hun voordeel gaan uitpakken? Of weet Flash Wolves wederom de games te winnen van King-Zone?

De winnaars van de twee halve finales zullen zondag om 12.00 tegen elkaar aantreden in de finale.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek