eSports: MSI Semi Finals zijn bekend

MSI-LOGO

De groepsronde van MSI zijn gisteren afgerond. Na een bloedstollende einde voor de fans uit Europa, is Fnatic door naar de halve finale. In de halve finale nemen ze het op tegen Royal Never Give Up uit China. De andere twee finalisten zijn Flash Wolves en King-Zone DragonX.

Deze eerste internationale krachtmeting was weer spannend. Drie teams moesten op de laatste dag hun plek in de halve finale van MSI veilig stellen. Hoewel Fnatic op de voorlaatste dag de vier finalisten al had kunnen bepalen, deden ze dat niet. Team Liquid uit Noord Amerika, wist na een slechte start, vriend en vijand te verbazen. Liquid herpakte zichzelf en hield zichzelf in de race door Fnatic een dag voor het einde te verslaan. Hierdoor werd het voor Europa en Amerika nog een spannende slot dag.

Voor Fnatic was de slotdag een drama dag. Het verloor van de nummer één uit de groep RNG. Daarna verloor het van de al uitgeschakelde EVOS uit Vietnam. Als Liquid hun beide games won op de slotdag, dan gingen zij door naar de halve finales. Bij een winst en gelijk dan zou er een tie breaker aan te pas moeten komen. En als ze alles verloren dan ging Fnatic als nog door naar de halve finale.

Liquid won zijn eerste game verrassend van  Flash Wolves. Daarna speelde zijn tegen RNG. Gelukkig was er voor Fnatic nog hoop. Liquid verloor die game. De beslissing zou dus moeten komen uit de Tie breaker tussen Fnatic en Team Liquid. Alle vingers wezen naar Liquid als favoriet. Fnatic die na drie verlies games op rij, hadden last van een mentale klap. Maar gelukkig voor alle fans wist Fnatic die mentale klap om te zitten in strijd. Waar ze voorheen zoveel last van hadden, bleek nu juist hun sterkte pun te zijn. Hierdoor had Liquid in de tie breaker geen schijn van kans. Fnatic en zijn fans kunnen opgelucht adem halen na deze zinderende slotdag.

De halve finales worden op vrijdag en zaterdag gespeeld. Later deze week zullen we op beide halve finales voor uit blikken.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek