eSports: Nabeschouwing week 2 EU LCS

EU LCS Logo

Week twee in de summer split van de EU LCS was er weer één. Drie teams gingen ongeslagen deze week in. Twee teams overleefden de week ongeslagen. Fnatic kwam met een bijzonder wissel. En we H2K en Splyce wisten wederom weer geen game te winnen.

Fnatic na een wisselende eerste week, gooide het in week twee van de EU LCS de roer om. Op verzoek van Rekkles, hun ster ADC, speelde Bwipo in zijn plaats. Rekkles was van mening dat met de huidige meta, het verstandiger is om met een toplaner in de botlane te starten dan met hem. En deze keuze werd bijzonder goed ingevuld. Bwipo liet maar eens zien waarom hij naar Fnatic is gehaald. Met fantastische spel , had Bwipo een sterk aandeel in beide games die werden gewonnen door Fnatic. H2K en Team Vitality hadden geen schijn van kans.

Voor Team Vitality was het helemaal een drama week. Voordat ze verloren van Fnatic, wisten ze ook geen vuist te maken tegen ROCCAT. Wederom zagen we het team weer moeite hebben, wanneer teams een counter strategie gebruiken. Hierdoor gaan zij van een 2-0 winst naar een 2-0 verlies in week twee.

Misfits Gaming en G2 Esports daarentegen gingen door met waar ze waren gebleven in week één. Misfits speelt nog steeds traditie getrouw met een marksmen. Maar mede dankzij hun jungler en midlaner wisten zij de games tegen Giants Gaming en Splyce te winnen. G2 Esports behield hun strategie uit week één. Hun zijn de enige team op dit moment waarop het werkt, om alles te investeren op één speler. Perkz wordt door het team gevoed met zoveel mogelijk gold in de game. Hierdoor loopt Perkz in de mid game ver voor op alle andere spelers in de game. Perkz gaat hier heel goed mee om en solo carried de games voor G2 Esports.

Uitslagen week 2:

 • Unicorns of Love – Giants 1-0
 • Team Vitality – ROCCAT 0-1
 • G2 Esports – FC Schalke 04 1-0
 • H2K – Fnatic 0-1
 • Misfits Gaming – Splyce 1-0
 • ROCCAT- FC Schalke 04 0-1
 • Giants – Misfits Gaming 0-1
 • H2K – G2 Esports 0-1
 • Splyce – Unicorns of Love 0-1
 • Fnatic – Team Vitality 1-0

 Stand na week 2:

 1. Misfits Gaming
 2. G2 Esports
 3. Fnatic
 4. ROCCAT
 5. Unicorns of Love
 6. FC Schalke 04
 7. Team Vitality
 8. Giants Gaming
 9. H2K
 10. Splyce

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek