eSports: New York Excelsior wint Stage 2 in de Overwatch League!

Overwatch League

New York Excelsior heeft zich afgelopen weekend tot winnaar gemaakt van de tweede stage in de Overwatch League. Dit deden ze door de verrassende Philadelphia Fusion te verslaan. In een spannende finale waar vijf punten voor nodig waren trok New York Excelsior aan het langste eind. Hiermee bekroonden zij zich met een terecht verdiende titel en 125.000 dollar prijzengeld.

NYE-wint-S2-OWL

Philadelphia Fusion kenden een weergaloze groepsfase. Op de valreep wisten zij nog de belangrijkste punten binnen te halen ten opzichte van Seoul Dynasty. Seoul Dynasty daarentegen verspeelde hun kansen voor de halve finale in de laatste week. Ze verloren de game die ze moesten winnen. Hierdoor kon Philadelphia Fusion op gelijke hoogte komen. Op basis van de gewonnen punten tijdens deze stage plaatste Philadelphia Fusion zich voor de halve finale.

London Spitfire deed wel wat het moest doen en won zijn games. Hierdoor plaatste de stage één winnaar zich in de halve finale voor stage twee. In de halve finale starte London Spitfire sterk en kwam op een voorsprong. Maar Philadelphia Fusion gaf zich nog niet gewonnen. Met twee ijzersterke punten maakte ze het London Spitfire het moeilijk. London Spitfire sloeg nog één keer terug. Maar in de beslissende punt wist Philadelphia Fusion de winst naar zich toe te trekken.

De finale werd vervolgens gespeeld tussen het dominerende New York Excelsior en Philadelphia Fusion. New York Excelsior domineerden de competitie maar had het in de finale toch moeite met Philadelphia Fusion. Philadelphia Fusion daarentegen had het gevoel van winnen nog inzich. Nadat ze London Spitfire versloegen, startte ze in de final ijzersterk. Het behaalde direct twee punten en stond op match point. Maar New York Excelsior herpakte zich. Middels een reverse sweep, wonnen zij de drie punten die daarop volgde. Met de winst in de finale bekroonden zij hun ijzersterke optreden tijdens deze stage.

De finale kan je via deze link terug kijken: https://overwatchleague.com/en-us/match/10542

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek