eSports: Origen wint de eerste European Masters toernooi

EM-LOL-Logo

In de korte periode van rust in de pro scene van League of Legends, was er plaats voor European Masters. Dit toernooi is de vervanger van de challenger serie in Europa. Tijdens de eerste editie van de European Masters, was het Origen die de trofee mocht optillen.

EM-Win-Origen

Het doel van Origen voor de European Masters was duidelijk, het winnen van de eerste editie. De namen rolde langzaam binnen van de uiteindelijke dream team. Insec, Froggen, Expect, Jesiz en Forgiven, allemaal pro of ex pro spelers. Met deze line up waren de verwachtingen uitermate groot voor dit team. Hoewel het in begin van de toernooi moeizaam ging voor Origen, raakten zij toch steeds beter op elkaar ingespeeld. Tot aan de halve finale, moest Origen alles uit de kast halen. De meeste games die gewonnen werden, kwam voornamelijk doordat één of twee van hun, hun individuele klasse lieten zien.

Maar vanaf de halve finale, zagen we een goed draaiende machine. Hoewel dit roster eigenlijk een beetje te veel pro’s kenden, zagen we in de finale ook een ex pro. Kikis, toplaner voor G2 Esports en Fnatic zat weer op zijn oude plek. In zijn nieuwe team Illuminar Gaming, neemt hij weer de rol van jungle aan. Hoewel Kikis een sterke finale kende, was de kracht van vijf pro’s te veel van het goede. De games waren spannend, maar met de name de ervaring van Origen was datgene wat de doorslag gaf.

Zelfverzekerd en zonder spanningen trok Origen keer op keer de game naar zich toe. Met hier en daar een individuele opleving van onder andere Froggen, was dat genoeg om de challengers van Illuminar Gaming te verslaan. Hier onder kunnen jullie de finale herbeleven.

European Masters was een vermakelijke tussendoortje in aanloop naar de Mid Season Invitational(MSI) toernooi. MSI gaat komende week van start. In dit internationale toernooi, staan de nummers één van elke regio van de wereld tegenover elkaar. Komende week blikken we vooruit op dit toernooi.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek