eSports: Over enkele uren begint LoL’s MSI toernooi

MSI-LOGO

Om 13.00 start vandaag de Mid Season Invitational(MSI) toernooi van League of Legends. Op dit internationale toernooi, staan alle nummers één van elke regio tegenover elkaar. De teams zijn de nummer één geworden tijdens de spring split van hun regio. Vanuit Europa is dat Fnatic. De kleinere regio’s spelen eerst een play in ronde. Daaruit komen twee teams die zich mag meten met de vier grote regio’s.

De vier teams uit de grote regio’s zijn bepaald door hun prestaties uit het verleden. China, Korea , Noord Amerika en Europa zijn al zeker van het eind toernooi MSI. De andere regio’s die spelen een play in ronde die vandaag begint. Daarna volgt en play in knockout. Hierin spelen ze tegen twee regio’s die net niet bij de top vier behoren. De winnaars daaruit komen dan op het eind toernooi.

Vandaag beginnen we met groep A. In deze groep zitten: Gambit Esports, Kaos Latin Gamers, Rainbow7 en Ascension Gaming. Tijdens deze groepsronde spelen de teams best of one. Dit betekent dus dat elk team vandaag drie keer aan de bak mogen. Zaterdag is de return ronde van Groep A. In groep A is Gambit Esports de favoriet. Met Kira op midlane is de kans groot dat dit team door zal gaan naar de knockout fase. Maar Rainbow7 is zeker ook een team om in de gaten te houden.

Groep B is wat spannender dan groep A. Hier volgt een echte showdown tussen BAUSuperMassive eSports en KaBuM! e-Sports. Dit zijn twee sterke teams, die hun eigen regio zwaar domineerden. Dire Wolves en PENTAGRAM zijn de andere twee teams van groep B. Hoewel deze teams de wat mindere zijn in deze groep, betekent dat niet dat ze voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

De play in rondes worden gespeeld tussen 13.00 en 18.00. Jullie kunnen de games volgen op het twitch kanaal van Riot Games.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek