eSports: Sector One Black wint de ESL Benelux

SOB-Win

Afgelopen weekend werden de finales gespeeld in de ELS Benelux. De League of Legends competitie werd gewonnen door de hele erge underdog Sector One Black. Op een dag waar niemand , behalve het team, had verwacht, won het tweede team van Sector One de beker. In een uiterst spannende finale werd New Dynasty verslagen met 2-1.

Beker-ESL-Benelux

Zaterdagmiddag startten we met de eerste halve finale van de ESL Benelux. Sector One één van de favorieten nam het op tegen zijn kleine broertje, Sector One Black. Vooraf werd door iedereen gedacht dat Sector One deze game makkelijk zou winnen. Het zou mooi geweest zijn als Sector One Black een punt wist te halen. Maar niets was minder waar. Sector One Black schoot uit de startblokken en versloeg zijn grote broer met 2-0. Met name Bartiono support van Sector One Black blinkte uit. Met zijn comfort pick Rakan wist hij keer op keer de juiste engages te maken. Ook zijn shotcalls waren goed en werden prima opgevolgd door de rest.

De andere halve finale was New Dynasty en Team Echo Zulu. Team Echo Zulu zonder Dinoricar maakte nauwelijks indruk. Dankzij betere teamplay, shotcalls en drafts was New Dynasty verruit de betere van de twee. Team Echo Zulu leek verloren. Ze wisten op geen enkele moment terug in de serie te komen. Hierdoor werd het voor New Dynasty een makkelijke halve finale. Deze werd gewonnen met 2-0.

Ingame-SOB

De finale tussen New Dynasty en Sector One Black was tot de laatste minuten een spannende serie. Bartiono die heel de dag al sterk speelde, kreeg zowaar weer Rakan in zijn eerste game. Met wederom met goede engages, werd de eerste game gewonnen door Sector One Black. Heel het team speelde uiterst goed  in de eerste game. NonamePhenix had het in de early game zwaar, maar in de late game kwam hij uiterst sterk terug en scoorde zelfs een Quadra Kill.

De tweede game werd New Dynasty wakker. Ze pickte Rakan voor hun zelf. Hierdoor zagen we een andere support voor Sector One Black. Hoewel hun toplaner nog een baron steal behaalde was de game verder kansloos voor Sector One Black. Het leek erop dat het gehele team een off game hadden. Hun jungler Tafikay speelde Taliyah. Dit bleek geen goede keus want hij inten de hele game door. Aan de andere kant New Dynasty speelde deze game heel sterk. Furuy op Ryze , Jkalam op Ezreal en Nightmares op Rakan domineerden de rift. Jkalam wist zelfs op het einde een Quadra Kill te pakken.

Game drie had alles. New Dynasty begon de game sterk. Met een sterke botlane sloopten ze turret na turret. Sector One Black werd terug gedwongen naar hun base. Maar Sector One Black gaf niet op. Met een merkwaardige baron steal, draaide Sector One Black de game om. New Dynasty wilde de Baron pakken, maar turnde voor een teamfight met Sector One Black. Maar Sector One Black liep weg van het gevecht en kon de baron gratis oppakken. Hierna was New Dynasty de hele game kwijt. In een laatste push maakte NonamePhenix een super flank op New Dynasty. Dit bezegelde de game en de kampioenschap voor Sector One Black.

SOB-Win-1

Na afloop hebben we Sector One Black kunnen interviewen over de winst en de dag. In dit interview gaf het team aan dat ze in eerste instantie naar de finales kwamen om lol te maken. Ze waren met de nodige geluk er gekomen en voor hun was het al een geslaagde dag als ze een punt konden pakken tegen Sector One. In de finale gaven ze toe dat in de tweede game waar ze in verloren, te wijten viel aan het niet hebben van een gameplan. Er werd te veel gespeeld als een kip zonder kop. Veel fouten werden tijdens de game gemaakt. En er was geen antwoord op de Rakan pick van New Dynasty. In de laatste game vermoeden zij dat New Dynasty niet genoeg met Heimerdinger hebben gespeeld. Hierdoor wisten zij gebruik maken van de fout bij Baron. Ze gaven aan de laatste game meer passief te spelen. Hun doel was om de game te rekken tot de late game. Dit wisten ze te doen en de fouten af te straffen tegen New Dynasty.

We vroegen ook kort aan hun wat hun plannen zijn omtrent Benelux Premier League. Zelf konden ze nog niet veel loslaten over hun eigen plannen. Maar ze wekten wel zeker de indruk dat Sector One mee wil gaan spelen om de ticket naar European Masters. Het team geeft zichzelf zeker de favorieten rol tegen de teams van ESL Benelux en Dutch College league. Als ze aan de BPL mee doen verwachten ze zeker dat hun organisatie top 4 en zelfs bij de top 2 gaan horen. Hopelijk gaan we deze organisatie zien bij de BPL. Los dat het een team is met goede spelers, zijn het ook vrolijke en gezellige mensen.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek