eSports: Semi finals EU LCS nabeschouwing

EULCS

Afgelopen weekend stonden erin de beide LCS, de halve finale op het programma. In zowel de EU en de NA werd er gestreden om een finale plek. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de halve finales in de EU. Later vandaag kunnen jullie lezen hoe het in de NA ging. Splyce tegen G2 Esports was de game die vrijdag plaats vondt. Fnatic nam het zaterdag op tegen Team Vitality.

Splyce – G2 Esports

In de kwartfinales toonde Splyce zich al een team van formaat. G2 Esports was zeker gewaarschuwd voor dit team. Splyce kwam sterk uit de startblokken. Met een sterke team compositie behaalden zij de eerste punt. In deze best of 5 series, herstelde G2 Esports de achterstand. Jankos en Perkz van G2 Esports stonden die game op. Met goede picks op de map versloegen ze de game. Dat G2’s zwakte punt de botlane is, wisten we al langer. Maar dat het ook talentvolle spelers zijn, bleek uit de twee punten die volgde. Hjarnan een liet hele andere speler zien. Doordat hij naast de rest van het team op stond, won G2 Esports de halve finale met 3-1.

Team Vitality – Fnatic

Team Vitality had bijzonder veel moeite in de kwartfinale met H2K. Voor Fnatic waren deze vijf games voldoende om te leren hoe ze tegen Vitality moesten spelen. Fnatic’s strategie was ook meteen duidelijk. Camp midlane. De eerste game werd de midlaner Jiizuke van Vitality volledig gecamped. Hierdoor Kon Jiizuke geen impact maken op de game. En gezien de Jiizuke de sterkste speler is van het team, verloren ze deze eerste game. Tweede game was niet veel anders. Jiizuke werd gecamped, de andere lanes wonnen en Vitality kon zich opmaken voor een 3-0 nederlaag. Maar heel even leek Vitality terug te komen. Met een andere focus gingen ze de derde game in. Dit verraste Fnatic, en konden ze een punt afsnoepen van Fnatic. Helaas was deze verrassing van korte duur. Opnieuw strafte Fnatic Team Vitality af. Hierdoor pakte Fnatic de laatste punt en de plek in de finale.

Komende zondag staat de finale vast.De huidige Koningen van EU nemen het op tegen  de oude Koningen van de EU. G2 Esports – Fnatic!

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek