eSports: Terugblik op de eerste week van de EU LCS

EULCS

Eerste week in de summer split van EU LCS is gespeeld. De start van deze split was vrij bijzonder. De meta waar de game zich in bevindt, is er één waar je bijna elke champion op elke lane kan spelen. Hierdoor zagen we verrassende team composities en games.

Na de eerste week gaan er op dit moment drie teams aan de leiding. Twee teams daarvan lieten bijzondere champions zien en team composities. Team Vitality bijvoorbeeld bracht de Heimerdinger en Lux naar botlane.  Attila de ADC van het team bracht deze verrassingen en had een groot aandeel aan de winst van het team.

G2 Esports won ook hun beide games. Hier zagen we hun jungler de rol aan nemen van support. Jankos speelde als tweede support voor de midlaner Perkz. Hierdoor kwam Perkz snel op voorsprong en kon hij de game in zijn eentje beslissen. In de andere game werd gekozen voor de traditionelere team compositie. Hjarnan had bij Vitality goed opgeleet en speelde ook Heimerdinger in de botlane.

Misfits Gaming koos in beide games voor de traditionele team compositie. Met alle focus op hun sterke ADC Hans Sama wisten zij de spring split Champions Fnatic simpel te verslaan. Ook hun andere game wisten zij moeiteloos te winnen door een uitstekende presterende Hans Sama.

Teleurstelling van de week was Fnatic. Zij probeerden tweemaal een bijzondere team compositie. Met drie support champions probeerde zij de game naar zich toe te trekken. Helaas werkte dit niet tegen de goed spelende Misfits Gaming. Tegen Fc Schalke 04 leek het in eerste instantie ook niet te werken. Maar door het gebrek aan macro play van Schalke, wist Fnatic terug in de game te komen. Dit keer leverde het wel de krappe winst op voor Fnatic.

Stand week 1:

 1. Team Vitality
 2. Misfits Gaming
 3. G2 Esports
 4. ROCCAT
 5. Fnatic
 6. FC Schalke 04
 7. Giants
 8. Unicorns of Love
 9. H2K
 10. Splyce

Uitslagen:

 • Team Vitality-Splyce 1-0
 • Giants – H2K  1-0
 • Unicorns of Love – FC Schalke 04 0-1
 • G2 Esports – ROCCAT 1-0
 • Fnatic – Misfits Gaming 0-1
 • ROCCAT – H2K 1-0
 • Misfits Gaming – Unicorns of Love 1-0
 • Giants – Team Vitality 0-1
 • FC Schalke 04 – Fnatic 0-1
 • Splyce – G2 Esports 0-1

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek