eSports: Terugblik op de eerste week van de NA LCS

NA-LCS

Afgelopen week werd er ook nog League of Legends gespeeld in de NA LCS summer split. In de NA lijken de meeste teams prima om te gaan met de nieuwe meta van de game. We zagen in de eerste week wellicht de wederopstanding van Team Solo Mid. Na een dramatische spring split lijkt het erop dat het team de juiste weg weer gevonden heeft.

Team Solo Mid mocht op de eerste dag gelijk aan treden tegen hun aartsrivaal Counter Logic Gaming. CLG had een net als TSM een teleurstellende spring split gehad in de NA LCS. Hoewel het team beter deed over het algemeen dan TSM, wist CLG maar niet te kunnen aansluiten bij de rest. Maar CLG lijkt net als TSM weer op het juiste pad te zijn. Ze verloren weliswaar van TSM maar ze versloegen de sterke 100 Thieves. TSM won op de tweede dag van de laagvlieger FlyQuest.

Team Liquid winnaar van de spring split wist net als Fnatic met moeite een game te winnen. TL won de game door op een traditionele wijze te spelen. De andere game werd kansloos verloren door één van de alternatieve speelstijlen te hanteren. Hierdoor verloren ze van de andere laagvlieger uit de spring split Golden Guardians.

Echo Fox startte het de summer split met twee overwinningen. Dit team kan wel prima omgaan met de alternatieve speelstijl. Met name Huni viel op. De toplaner speelde het hele weekend niet in zijn vaste rol. Hij speelde de eerste game als ADC. Hierdoor moest Altec de originele ADC naar top verhuizen. In de tweede game moest Dardoch, de jungler, plaats maken voor Huni. ‘Huni just found his free key to play anyone’s role pretty much. If he has an OP champ in a role he’ll try to find a way to make it work, he loves it.’  Aldus coach Inero over Huni en het verlaten van zijn lane. Volledige interview met de coach van Echo Fox bekijk je hier.

Speelschema week 1:

 • 100 Thieves – Team Liquid 0-1
 • TSM – CLG 1-0
 • Clutch Gaming – Cloud9 1-0
 • FlyQuest – Echo Fox 0-1
 • Golden Guardians – OpTic Gaming 0-1
 • TSM – FLyquest 1-0
 • Team Liquid – Golden Guardians 0-1
 • CLG – 100 Thieves 1-0
 • Clutch Gaming – Echo Fox 0-1
 • Cloud9 – OpTic Gaming 1-0

 Stand na week 1:

 1. Echo Fox
 2. TSM
 3. CLG
 4. Cloud9
 5. Golden Guardians
 6. OpTic Gaming
 7. Team Liquid
 8. Clutch Gaming
 9. FlyQuest
 10. 100 Thieves

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek