eSports: Vooruitblik op de halve finales in de EU en NA LCS

LCS Logo

Nog twee weken tot we de kampioenen van de spring split kunnen kronen in de EU en NA LCS. Komende weekend gaat de strijd los in de halve finales. In de EU staan G2 Esports tegenover Splyce en Fnatic tegenover Team Vitality. In de NA hebben we Echo Fox tegen Team Liquid en 100 Thieves tegen Clutch Gaming.

De eerste halve finale in de EU is G2 Esports tegen Splyce en wordt vrijdag gespeeld. Om 19.00 start deze best of 5 serie. Splyce stompte ROCCAT in de kwartfinales. In de groepsfase, speelde Splyce sterke matches en hadden bijna de tweede positie gehaald. G2 Esports behaalde net aan de tweede plaats in de groepsfase. G2 Esports is de favoriet om deze halve finale te winnen. Hun toplaner en midlaner zijn normaal gesproken beter dan die van Splyce. De win voorwaarde van Splyce is dan ook als ze rond bot lane gaan spelen. G2’s bot lane is al het hele seizoen hun zwakste schakel. Twee van de drie lanes is in G2’s voordeel. Hierdoor zou G2 Esports door moeten gaan naar de finale.

De tweede halve finale is Fnatic tegen Team Vitality. Team Vitality kende een fantastisch start in de groepsfase. Halverwege echter verloren ze game na game. Fnatic kwam wat traag op gang. Maar vanaf de derde week domineerden zij de groepsfase. Sterkte punt van Vitality is hun early game. Als ze dit in de halve finale kunnen laten zien, dan zal Fnatic er grote moeite mee kunnen hebben. Maar Fnatic is in een ijzersterke vorm en zullen ongetwijfeld de halve finale winnen.

In de NA hebben we op zaterdag de eerste halve finale. Deze is tussen Echo Fox en Team Liquid en zal om 23.00 aanvangen. Team Liquid maakte gehakt van Cloud9 in de kwart finale. Na een paar slechte weken aan het einde van de groepsfase, zijn ze nu weer terug bij hun sterke vorm. Echo Fox had ook last van een paar slechte weken. Zou de extra week rust voor hun voldoende zijn geweest? Zo ja dan kunnen we ons opmaken voor een knallende halve finale.

100 Thieves tegen Clutch Gaming is de andere halve finale in de NA. Clutch Gaming is verantwoordelijk voor dat Team Solo Mid voor het eerst niet meer naar een halve finale gaat. Met de Nederlander Febiven op midlane en ster support, is Clutch Gaming een sterk team. 100 Thieves daarentegen werd nummer één in de groepsfase. Het team kende een consequente groepsfase. Net als de andere halve finale, kan deze finale beide kanten opgaan. Laten we hopen op een winst voor Clutch Gaming. Want dan hebben we nog een Nederlands tintje in de finale van de NA LCS.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek