eSports: Vrijdag start het hoofdtoernooi van MSI

MSI-LOGO

Morgen om 11 uur gaat het hoofdtoernooi van MSI van start. Zes teams van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op. Vier teams waren rechtstreeks geplaatst. Dinsdag en gisteren kwamen de laatste twee teams erbij. De play in finales werden gewonnen door Flash Wolves en EVOS Esports.

Europa, Noord Amerika, China, Korea, Vietnam en Taiwan strijden op de MSI voor de eerste wereldwijde titel. Mid Season Invitational is het kleine broertje van het Worlds toernooi. In MSI is er slechts aan plaats voor de beste teams op dit moment per regio. Vanuit Europa neemt Fnatic deel aan dit toernooi. Fnatic speelde een sterke spring split. Tijdens deze spring split leek het team vaak op het team uit de gouden jaren van Fnatic. Hopelijk voor ons kan Fnatic G2 Esports evenaren of zelfs verbeteren. G2 Esports stond namelijk vorig jaar in de finale van MSI. Helaas verloren ze toen van SKT1.

Dit jaar is SKT1 er niet bij. Zij werden verslagen door King-Zone DragonX. Dit team is dan ook gelijk de favoriet voor het winnen van de titel. Koreaanse teams domineren al jaren de wereldwijde competitie. Hoewel Chinese teams steeds dichterbij komen, is ook Europa steeds beter gaan presteren. RNG uit China is altijd een sterke team om rekening mee te houden. Team Liquid uit Amerika kan wel eens voor een paar verrassingen zorgen. Dit team speelde ijzersterk in de split van Noord Amerika.

De lijst wordt aangevuld met EVOS Esports en Flash Wolves. Beide teams moesten van de week zich nog plaatsen. Zullen zij genoeg tijd hebben om goed voorbereid te zijn. Morgen gaat het toernooi van start. Om 11 uur openen Fnatic en RNG het toernooi. De teams spelen twee games per dag. De groepswedstrijden zullen duren tot en met dinsdag. De beste vier teams gaan door naar de eindstrijd voor de titel van MSI 2018.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek