eSports: PENTA Sports wint de Siege Six Invitational!

Six Invitational Siege

Gisteren zagen we hoe de halve finale van de Six Invitational werd gespeeld! Rainbow Six Siege fans zaten op het puntje van hun stoel, toen ze keken hoe hun favoriete teams verloren of doorgingen naar de finale. Deze werd vandaag gespeeld tussen: PENTA Sports (EU) en Evil Geniuses (NA)!

De game begon direct vol spanning en sensatie, EG wilt hun titel van vorig jaar verdedigen tegen hun uitdagers. Je kon aan de gezichten van de spelers zien dat ze nerveus waren, maar klaar voor de strijd, klaar om elkaar te koppen in te knallen. De eerste map werd gespeeld op Clubhouse. Dit is de map waarin EG mag beginnen op attack.

six invitational 2018 arena

Match 1

Deze eerst ronde van match 1 wordt, zoals je zou verwachten, erg rustig en terughoudend gespeeld. Iedereen wacht op de first blood. Deze eerst kill word gemaakt door PENTA. Deze ronde word ook direct door de Europeaanse gewonnen, aangezien EG de controle over hun push al snel kwijtraakt. Zo staat het 0-1 voor PENTA en zo begint dus ook de finale.

EG pakt daarna de 1-1 en eindigt de tweede ronde ook met een flawless win. met een derde achtereenvolgende win voor EG, krijgt PENTA het flink op de zenuwen. De volgende ronde word dus ook gewonnen door de gespannen Europeanen.  Na een paar ronden staat het nu 4-2 voor EG. De laatste ronde word gewonnen door EG, dit maakt hun de winnaars van Match (map) 1.

Match 2

Deze tweede map word gespeeld op Oregon. De lead-off kill wordt gemaakt door EG, die vervolgens ook deze eerste ronde wederom flawless afmaken. Ondertussen wint EG weer een ronde en zo lijkt het erop dat het PENTA volledig ingemaakt wordt, maar ze pushen terug met een win die de score op 1-2 zet voor de Europeanen. Daarna maken ze er zelfs 2-2 van! Maar EG wint de volgende ronde met enige effort.

PENTA maakt er vervolgens wederom een 3-3 van met een smerige tactiek. Zoals je hier beneden kan zien maken de blauwe er 4-3 van, maar is het genoeg? Nog niet… Want EG duwt terug met een win in de achtste ronde. Ondertussen zitten we in de Match Time, wie wint de tweede map? Dat is: Evil Geniuses.

Six Invitational PENTA

Match 3

Na 2 wins van EG, wordt het zweten voor de tegenstanders. De derde map wordt gespeeld in Kafe. NA wint de eerste ronde maar lijkt het de tweede zwaarder te krijgen, en deze word inderdaad gewonnen door de Europeanen. EG maakt er al binnen een aantal minuten 2-1 van in hun voordeel. Het lijkt volledig verloren voor PENTA. Maar ze slaan terug en maken er een 4-2 van en uiteindelijk winnen ze zelfs de derde match! Dit zorgt voor 2 gewonnen maps door EG, en 1 door PENTA.

Match 4

Deze vierde en meest spannende ronde (als het goed is) wordt gespeeld op Bank. Deze map is door beiden teams niet geweldig veel beoefend voor dit toernooi. PENTA opent hier met een sterke eerste ronde en pakt de kills. Het lijkt er tot nog toe op dat ze hun tweede map zomaar eens kunnen gaan winnen, het staat drie tegen twee. Gevolgd door nog een win die overwinning vrijwel zeker maakt voor deze map en dat maken ze zeker waar! Dit maakt alles zoveel spannender gezien het feit dat beide teams nu twee maps gewonnen hebben.

PENTA eSports Invitational 2

Match 5 – The Final Showdown…

De vijfde en laatste map word gespeeld op Coastline. Deze map introduceerde Mira en Jackal en het lijkt erop dat PENTA in de eerste ronde ook direct gebruikt maakt van een Mira tactiek. EG boort hier gauw doorheen en pakt de eerste ronde mee. Het lijkt er nu op dat PENTA de grootste comeback in Siege historie gaat maken, ze staan inmiddels al voor met 4-2! EG duwt er een flawless ronde uit en maakt er 4-4 van. De spanning is te snijden, alles hangt af van de volgende rondes. PENTA kiest deze ronde niet voor Mira, wat gaan ze proberen met Vigil? PENTA pakt het vijfde punt en opent de Match Point voor hun team. De laatste ronde begint en PENTA PAKT DE OVERWINNING! Wat een wedstrijd, beiden zo gewaagd aan elkaar maar dit jaar gaat de Sledge trofee naar Europa! Een dik verdiende overwinning na zo’n geweldige comeback!

PENTA Sports Invitational

Evil Geniuses moet helaas hun titel afgeven dit jaar! Wat vond jij van de matches en ben je blij met de PENTA overwinning? Laat het ons weten!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek