eSports: Worlds 2018 loting play-in en groepsfase

Worlds 2018

Gistermiddag is de loting gedaan voor de groepsfases van Worlds 2018. De groepsfase voor de play-in stage en voor de groepsfase van het hoofdtoernooi zijn gemaakt. In de play-in stage hebben we G2 Esports die Europa vertegenwoordigt. Fnatic en Team Vitality zijn geplaatst in de groepsfase van het hoofdtoernooi, namens Europa.

G2 Esports heeft Super Massive uit Turkije en Ascension uit Thailand. Dit is een zeer gunstige loting voor G2 Esports. G2 Esports zou hier prima de eerste plek moeten bemachtigen van hun groep. Hoewel Ascension nog wel voor een verrassing verzorgen. Nummers één en twee van de groep gaan door naar finale games. Winnaars daarvan plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van Worlds 2018

Groep A: Edward Gaming(LPL), Infinity Esports(LLN) en Dire Wolves(OPL)

Groep B: G2 Esports(EULCS), Super Massive(TCL) en Ascencion(SEA)

Groep C: Cloud9(NALCS), KaBuM! e-Sports(CBLOL) en Detonation Focus(LJL)

Groep D: G-Rex(LMS), Gambit Esports(LCL) en Kaos Latin Gamers(CLS)

Groepsfase hoofdtoernooi

Van de twee Europese teams heeft Fnatic het meest gunstig geloot. Fnatic neemt het op tegen 100 Thieves uit Noord Amerika en Invictus Gaming uit China. De groep wordt nog aangevuld met een team uit de play-in stage. Voor Fnatic moet 100 Thieves geen probleem zijn. Tegen Invictus Gaming kan het wat spannender worden, maar Fnatic ziet er tot nu toe beter uit dan Invictus.  Team Vitality zal flink aan de bak moeten. Zij zitten in de group of death. Geloot met MSI Champion 2018 en Worlds 2017 Champion ziet het er nu al uit als een kansloze missie. Wellicht kunnen ze met hun verrassende gamestijl voor een verrassing in de groep zorgen.

Groep A: Flash Wolves(LMS), Afreeca Freecs(LCK), Phong Vu Buffalo(VCS), TBD

Groep B: Royal Never Give Up(LPL), Gen. G.(LCK), Team Vitality(EULCS), TBD

Groep C: KT Rolster(LCK), Mad Team(LMS), Team Liquid(NALCS), TBD

Groep D: Fnatic(EULCS), 100 Thieves(NALCS), Invictus Gaming(LPL), TBD

 

Worlds 2018 gaat op 1 oktober van start met de play-in stage. Het toernooi wordt gehouden in Zuid-Korea. De games zullen overdag Nederlandse tijd gespeeld worden. Wie gaat Worlds 2018 winnen? Wie denken jullie? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 

 

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek