eSports: RNG is de nieuwe MSI Champion

MSI-LOGO

Afgelopen weekend werden de halve finales en de finale gespeeld in de MSI. In deze eerste internationale toernooi van het jaar is Royal Never Give Up  kampioen geworden. Met een score van 3-1 werd King-Zone verslagen.

RNG-wint_MSI

In de halve finales stonden Fnatic tegenover RNG en in de ander halve finale King-Zone tegen Flash Wolves. De eerste halve finale werd vrijdag gespeeld. Fnatic wachtte de zware klus om voor verrassing te zorgen. De games die er werden gespeeld waren spannend. Hoewel de uitslag 3-0 was, had Fnatic wel wat kansen om game te winnen. Helaas zaten Broxah en Bwipo niet in hun normale spel. Er werden belangrijke fouten gemaakt, en die werden direct afgestraft.

King-Zone had in zijn halve finale een game extra nodig. Flash Wolves startte sterk aan de halve finale. Maar King-Zone had goed geleerd van de games die ze eerder hebben gespeeld. Na hun lesje in de groepsfase, kwam King-Zone keer op keer met een strategie om Flash Wolves te verslaan. Deze aanpassingen bleken genoeg om de Flash Wolves uit te schakelen en naar de finale te gaan tegen RNG.

In de finale was het één en al spektakel. Er werdt met bloed zweet en tranen gevochten om de titel. Teamfights en fights over de hele map. Elke game zat vol met actie. Uzi van RNG had een geweldige finale. In elke game was hij belangrijk en deelde hij heel veel damage toe. Bdd van King-Zone liet zien dat hij ook games kon carryen. Met bijzondere picks op de midlane was hij een ware plaag voor RNG. Uiteindelijk ging RNG ervandoor met de titel. De game eindigde in een 3-1 stand. Hiermee is de eerste internationale toernooi tot een eind gekomen.

We kunnen ons nu opmaken voor de summer split series in de LCS. Deze zal in juni starten. Een maand later vinden we nog tussendoor het toernooi Rift Rivals. Hierin strijden de EU LCS teams tegen de NA teams.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek