eSports: Zondag Finale tijd in de EU LCS

EULCS

Komende weekend is het dan eindelijk zover. Zondag wordt de nieuwe spring split kampioen bekend. In de EU LCS strijden de oude koningen tegen de nieuwe koningen. Fnatic tegen G2 Esports. Dag ervoor is de troostfinale van Splyce tegen Team Vitality.

Splyce speelt zaterdag in de troostfinale tegen Team Vitality. Beide teams maken een goede kans op de derde plek. En deze derde plek is nog zeer belangrijk. Naast de punten die ze pakken voor Worlds, mogen ze ook mee doen aan de Rift Rivals toernooi. Als we naar beide teams kijken dan is deze troostfinale een kopie van de halve finale voor Team Vitality. Splyce speelt hetzelfde als Fnatic. Hoewel Splyce een slechte early game heeft, is hun mid en end game fantastisch. We zagen dat Fnatic heel simpel won van Vitality door de ster van het team Jiizuke uit te schakelen. Splyce kan dit makkelijk herhalen. Maar als Vitality slim zijn, hebben ze afgelopen week hierop verbeterd. Zo niet, dan zal Splyce er met de derde plek vandoor gaan. De troost finale zal zaterdag om 17.00 beginnen.

Grand Final

The old kings versus the new Kings. Zo klinkt deze match up wanneer ze tegen elkaar spelen. Fnatic won in het verleden al vijf keer de titel. G2 Esports is regerend kampioen en heeft de laatste vier titels op rij gewonnen. G2 verloor bijna heel zijn roster na Worlds. Alleen Perkz bleef over. Maar onder leiding van Perkz vocht G2 zich voor de vijfde keer achter elkaar naar de finale van de LCS. Fnatic kende glorie tijden. Het moest zich de laatste twee jaar herbouwen, met alleen Rekkles die over was van de gouden tijden. Maar na hun uitstekende optreden op Worlds, zijn ze gebrand op deze titel. De huidige roster van Fnatic doet veel denken aan de gouden roster van twee jaar terug. Nu valt alles weer op zijn plaats voor Fnatic. Kunnen zij zich weer kronen als de koningen van de EU LCS? Of blijft de kroon bij G2 Esports. Zondag gaan we de finale live aanschouwen. De show start om 16.30!

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met eSports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek