EU en NA LCS Finales Recap

Afgelopen weekend waren de finales van de EU en NA LCS gespeeld. In de hoofdtoernooien van League of Legends speelde in Europa G2 Gaming tegen Unicorns of Love en in Noord-Amerika Cloud9 tegen Team Solo Mid.

In Europa staken we af met de finale tussen de nieuwe koning van Europa G2 Gaming tegen de publieksfavoriet Unicorns of Love. In deze zinderende match wist de winnaar van beide splits vorige seizoen wederom aan de langste eind te trekken. Ondanks dat ze een game verloren lieten ze wederom zien waarom zij op dit moment de beste team zijn van Europa. Met Trick in de jungle en met Zven en Mithy op de botlane domineerden zij de series. Hun sterke teamplay en schotcalling van Mithy brachten ze Unicorns of Love in 4 games op hun knieën en veroverde zij hun derde split titel op hun naam.

Noord Amerika kende daarentegen een zeer spannende game. Team Solo Mid die sterk aan de series begonnen en in 2 vrij korte games al vroeg op voorsprong kwam, gaf daarna de ruimte aan Cloud9. Cloud9 die overrompeld werden door de kracht van TSM, vocht zich dapper terug tot een 2-2 stand. Helaas voor Cloud9 nam TSM in de laatste game als nog de winnende hand waardoor TSM zich wederom weer tot spring split kampioen van NA mag noemen.

Vanaf 28 april kunnen we tussen de splits door genieten van de Mid Season Invitational Event. Hier treden de kampioenen van de spring split aan tegen elkaar. Met G2 Gaming als afgevaardigde uit Europa en TSM uit NA, kunnen we ons opmaken voor een vermakelijke tussentijdse kampioenschap.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek