EU en NA LCS Finals Recap

LCS Logo

Afgelopen weekend werden de summer splits afgerond in zowel de NA als in de EU LCS. In EU stonden G2 Gaming tegenover de Misfits en in NA Team Solo Mid tegenover Immortals. Tevens werd er ook om de derde plaats gespeeld. Hierin stonden Fnatic tegenover H2K en Counter Logic Gaming tegenover Team Dignitas.

Fnatic na een teleurstellende halve finale tegen Misfits, herstelde zich knap in de strijd om de derde plek. Na een spannende strijd, die op en en neer ging trok Fnatic aan het langste eind. Met name Rekkles liet in deze serie zijn waarom hij tot MVP van deze split was gekozen. Met een sterke solo split in een van de games zorgde hij eigenhandig voor de overwinning op H2K.
De finale tussen G2 Gaming en Misfits, beloofde op papier een interessante game te worden. Helaas voor Misfits bleek dit niet zo te zijn. G2 Gaming liet op een verpletterende manier zien waarom zij al vier splits achter elkaar kampioen in EU zijn geworden. Met een simpele 3-0 overwinning bnoekte ze hun vierde overwinning oprij en zijn ze wederom weer de koning van Europa.

In NA stonden zaterdag CLG en Team Dignitas tegenover elkaar voor de derde plek. Deze werd echter door CLg heel snel en kort beslist. In een eenzijdige game veegde CLG Team Dignitas met 3-0 van de Rift af. De finale echter was iets spannender. Met Team Solo Mid tegen Immortals beloofde dit een geweldige game te worden. Ondanks de 3-1 winst van Team Solo Mid wist Immortals de vier games spannend te houden. MVP Bjergssen toonde ook wederom waarom hij was verkozen tot MVP. Met zinderende plays bracht hij Team Solo Mid naar de derde winst op rij en zijn vijfde titel in de NA LCS.

Komende week staan de laatste kwalificaties op het programma voor zowel de NA regio als de EU regio.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek