EU en NA LCS playoffs Recap

LCS Logo

Dit weekend waren de eerste series van de playoffs in zowel EU als NA LCS. De buff van het spelen van de playoffs bleek zeer sterk aanwezig te zijn waardoor we op verrassende uitslagen en geweldige series werden getrakteerd.

In de EU LCS traden Misfits aan tegen Splyce en H2K tegen Fnatic. Eerste pot voorspelde we al een spannende serie, en wat een serie was dat. Splyce begon ijzersterk aan de best of 5 en met sterke drafts kwamen ze al gauw op 2-0. Dit beloofde een vrij simpele overwinning te worden voor Splyce, maar de zogenoemde buff van de playoffs was aanwezig en hoe. Met een reversed sweep kwam Misfits heel sterk terug. PowerOfEvil , KaKAO , Alphari stonden stuk voor stuk op en brachten hun team langszij Splyce. En in de beslissende silver scrapes pot(3-2) sleepte Misfits een welverdiende plek in de halve finale tegen Unicorns of Love.

Tweede wedstrijd in de EU LCS was H2K tegen Fnatic. Na een zware groepsfase van Fnatic gingen we er wel vanuit dat het een gemakkelijke game zou worden voor H2K. Maar ook Fnatic had de buff goed te pakken in deze serie. Rekkles was een waren pain in the butt voor H2K. Met zijn verrassende picks als Twitch en Vayne, bracht hij ravage op de bot lane en in team fights. Zijn ijzersterke performance als ADC gaf weer aan waarom hij als een van de beste ADC’s van Europa wordt gezien. Samen met Caps die terecht baby Faker wordt genoemd, hielpen zij Fnatic aan een clean sweep op H2K 3-0 en treden zij aan tegen G2 Gaming.

Fnatic

NA LCS werden we getrakteerd op Team Dignitas tegen Phoenix 1 en FlyQuest tegen Counter Logic Gaming. Met Ryu voor Phoenix 1 die ontplofte op de midlane, had Team Dignitas zeer weinig te vertellen in deze wedstrijd. Zoals verwacht domineerde Phoenix 1 vanaf minuut 1 de serie en gaf vrij weinig weg. Met een clean sweep op Team Dignitas(3-0) staan zij in de halve finale tegen een moeilijkere tegenstander Cloud9.

FlyQuest tegen Counter Logic Gaming beloofde een spannende serie te worden. Twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. CLG begon de serie goed en met uitstekend spelende Darshan, Huhi en Stixxay brachten zij CLG naar een goede uitgangspunt van 2-0. Maar ware het niet dat al heel het weekend de playoffs voor bijzondere wedstrijden zorgde. Deze was niet anders dan de andere wedstrijden. FlyQuest waar Hai en Moon ineens een boost kregen stonden op en brachten hun team weer op gelijk hoogte met CLG. In de laatse game leek het de kant van CLG op te gaan maar door een enorme fout van Darshan kwam FlyQuest terug in de game en sloten hun succesvolle reversed sweep af(3-2). Met deze comeback plaatste zij zich in de halve finale tegen Team Solo Mid.

FlyQuest

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek