EU LCS en NA LCS Summer Split op punt van beginnen

LCS Logo

Vanaf vanavond starten de EU en NA LCS met hun tweede deel van het seizoen. In de Summer Split nemen de teams het weer tegen elkaar op om een kampioen van hun regio te worden en punten te scoren om naar de wereldwijde kampioenschap te gaan.

In Europa nemen in groep A, Misfits, G2 Esports, Roccat, Fnatic en het nieuwe team Ninjas in Pyjamas het tegen elkaar op. Binnen groep B staan, H2K Splyce, Team Vitality, Unicorns of Love en hier ook een nieuwe team Mysterious Monkeys tegen over elkaar. In deze groepen wordt gestreden voor de play off seats en degradatie naar de challenger serie. Eerst zullen ze elk in hun groep onderling tegen elkaar strijden, om vervolgens in een crossplay tegen de andere groep te spelen. Daarna wordt weer onderling in de groep tegen elkaar gespeeld en dit zal resulteren in de uiteindelijk eindklassering in hun groep. De eerste 3 van elke groep gaan door naar de playoffs terwijl de laatste 2 het zullen opnemen in de degradatietoernooi.

In Amerika is het format net wat anders. In een enkele groep spelen iedereen tegen elkaar. Hierin nemen deel: Phoenix1, FlyQuest, Team Dignitas, TSM, Team Liquid, CLG, Immortals, Team Envy. C9 en Echo Fox. De eerste 6 in de eindklassering zullen doorgaan naar de playoff serie. Daar zullen zij het opnemen voor hun kampioenschap en de plaatsing voor de wereldwijde kampioenschap.

EU LCS start vanavond om 17.00 en NA LCS start op vrijdagavond 00.00. Ga jij kijken?

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek