EU LCS round up van de groupsfase in de Summer Split

EU LCS Logo

De Summer split van Europa’s LCS gaat deze week zijn laatste ronde tegemoet. Met games van donderdag tot zondag, worden de laatste plaatsingen voor playoffs en promotie bepaald.Vanaf donderdag kan je elke avond genieten van een aantal heerlijke games.

In Group A lijkt de eerste plaats al beslist, Fnatic met een ijzersterke Summer Split staat solo aan top met 10 wins en 1 lose. Fnatic is al zeker van de playoffs, maar hebben nog 1 win nodig om zich te plaatsen als groepshoofd. Misfits en G2 Esports zijn ook al zeker van de volgende ronde alleen vechten hun nog uit wie de tweede plaats bemachtigt in Groep A. Al met al waar je in de groep eindigt is nog van belang voor het treffen van je tegenstander tijdens de playoffs. En natuurlijk hoeveel games je uiteindelijk moet winnen om Summer Split Champion te worden. In Group A kunnen we zaterdag in iniedergeval genieten van de strijd tussen de Oude Koningen tegen de Nieuwe Koningen van de EU LCS: Fnatic versus G2 Esports.

Group B daarentegen ligt de boel wat meer open. Enige die zijn plaats al verzekerd heeft voor de promotie toernooi zijn de Mysterious Monkeys. Zij spelen nog een game deze week maar als ze die winnen zal het nog steeds niet genoeg zijn om de promotie toernooi te ontlopen. De top drie vechten nog hard voor de plaatsing in hun groep. H2K en Unicorns of Love delen de eerste plaats met 8 wins en 34 loses. Splyce zit er vlak achter met 7 wins en 5 loses. Splyce zou de tweede spot nog in kunnen nemen maar dan zouden of H2K of Unicorns of Love al hun games moeten verliezen. Een spannende strijd nog in deze groep met als kers op de taart, zondag H2K versus Unicorns of Love.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek