EU LCS Spring Final

EU LCS Spring Finals

Afgelopen weekend zijn de EU LCS Spring Finals gespeeld. Zaterdag speelde Fnatic tegen H2K en op zondag speelde Origen tegen G2 Esports.

Afgelopen weekend was het dan zo ver, de EU LCS Spring Finals werden toen gespeeld in de Ahoy in Rotterdam. Op de zaterdag speelde Fnatic tegen H2K voor de derde plek en 50 Championship points.

  • De eerste game werd gewonnen door Fnatic maar H2K zag er vrij sterk uit met de champion die ze hadden gekozen.
  • In de tweede game hadden beide teams precies dezelfde champions maar kozen de teams voor een andere strategie. Helaas bracht dit geen beter nieuws voor H2K.
  • De derde game zag Fnatic in dat Ryu best sterk was met Ryze op midlane en hadden hem daarom geband. Ryu pickte daarom Lissandra en dat was te merken. Door deze sterke pick had H2K de derde game gewonnen.
  • Fnatic had geleerd van deze sterke pick en had Lissandra in game 4 geband. Echter had Fnatic deze game ook verloren.
  • Het stond 2 tegen 2 en game 5 zou van start gaan. Het was voor deze teams de laatste keer dat ze het tegen elkaar op moesten nemen om te beslissen wie die derde plek zou krijgen. Febiven’s Azir werd geband sinds game drie en Ryu’s Lissandra ook.  Een ding was zeker, het zou een veelbelovende match worden.
   De game ging gelijk op en er werden er in totaal maar 9 kills gemaakt. Het enige dat er nodig was om de game te eindigen was één goede teamfight. Fnatic won dit door een pick op Ryu te maken en de rest van H2K te vangen toen ze terugtrokken.

Highlights van de vijfde game:

Fnatic kwam hierdoor op de derde plek en heeft 50 Championship points gekregen. H2K kwam hierdoor de vierde plek en kreeg 30 Championship points

Op zondag speelde Origen tegen G2 Esports. Dit waren matches waar toch vrij veel kills vielen in vergelijking met de dag ervoor. Gemiddeld vielen hier per game 27 kills.

 • In de eerste game was te zien dat Perkz zijn werk goed deed als LeBlanc. Omdat er Origen niet de cc-abilities had om dit te stoppen kon hij makkelijk kills pakken. Hij ging 7-1-4 in deze game en liet zich veel zien op andere lanes. Hierdoor had G2 Esports de game gewonnen.
 • De tweede game ging een stuk beter voor Origen. Amazing kreeg veel kills en kon hierdoor veel damage doen en veel damage doen in teamfights. Origen maakte goed gebruik van de Kindred ultimate. Het maakte niet uit hoeveel damage G2 Esports deed op Origen want Amazing gebruikte de Kindred ultimate en Origen had nog alleen maar focus op de Nexus van G2 Esports. Hierdoor had Origen de tweede game gewonnen.
 • De derde ging gelijk op totdat Origen op 20 minuten Baron probeerde te pakken. Trick had dit door en liep gelijk richting de baron pit. Hij dashde op 5 spelers van Origen in en stal alsnog Baron voor zijn team. Hierdoor maakte G2 Esports de kleine voorsprong die ze al hadden nog groter. Deze Baron steal heeft duidelijk een grote impact gehad en G2 Esports had daardoor de game gewonnen.
 • Voor de vierde game werd er een wissel gedaan aan de kant van Origen, PowerOfEvil werd ingeruild voor xPeke. xPeke pickte Lissandra en dat was net zoals in de derde game van Fnatic tegen H2K goed te merken, xPeke kwam veel op de sidelanes waardoor hij zijn team hielp met een voorsprong te krijgen. Echter ging het flink mis op het einde van de match en begon Origen objectives te verliezen en uiteindelijk kreeg G2 Esports een goldlead. Uiteindelijk won G2 Esports en heeft het team de EU LCS Spring Finals Gewonnen.

Hightlights van de vierde game:

Resultaten:

 1. G2 Esports – 90 Championship Points
 2. Origen – 70 Championship Points
 3. Fnatic – 50 Championship Points
 4. H2K – 30 Championship Points
 5. Team Vitality – 10 Championship Points
 6. Unicorns of Love – 10 Championship Points
 7. Splyce – 0 Championship Points
 8. ROCCAT – 0 Championship Points
 9. Giants – 0 Championship Points

Wat vond jij van deze matches? Heb je ze live or via stream gezien? Laat het ons weten in de Reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek