EU LCS spring split nadert zijn ontknoping.

EULCS

Dit weekend begint de ontknoping van de EU League of legends Champion Ship spring split. Zaterdag beginnen de kwartfinales met de de nummers 2 en 3 van de poulefase die het tegen elkaar gaan opnemen.

Vanaf de kwartfinales tot aan de finale wordt er gespeeld in een format van best of 5. Zaterdag trappen Misfits en Splyce af in de eerste kwartfinale. Splyce die een wisselvallige groepsfase kent en de laatste weken steeds beter presteren proberen weer om hun prestaties van het vorige seizoen te evenaren en zullen alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen. Misfits kent een ongelofelijke sterke groupsfase in hun eerste split in de LCS. Na hun promotie uit challenger serie bewijzen zij dat ze een sterk team hebben dat een goede kans hebben om deze split te winnen. Met overwinningen op sterke tegenstanders als Fnatic knokten ze een weg naar de 2e plaats van hun group en hebben ze de voorkeurspositie gewonnen in hun kwartfinale tegen Splyce. Bekijkende naar deze wedstrijd kan het een zeer spannende en boeiende pot worden waarin Misfits waarschijnlijk de overwinning zullen binnenslepen met een 3-2 zegen. Deze wedstrijd is zaterdag vanaf 5 uur s’middags te zien op twitch en youtube.

Op zondag treden H2K en Fnatic aan voor hun kwartfinale. H2K na hun geweldige prestatie de halve finale te halen op Worlds, blijkt ook deze split weer een kanshebber te zijn op de titel van de spring split. Met het aantrekken van Febbiven in de midlane hebben zij een sterke vervanger gevonden van Ryu. Mede door het fantastische spel van hun First Blood King Jankos domineert H2K vrijwel altijd in de early en mid game. Febbiven die we steeds meer zien op sterke mid lane picks bloeit ook weer op tot de midlaner die hij was in seizoen 5. Fnatic daarentegen kent een zeer moeizame groeps fase. Met verliespartijen tegen G2 en Misfits kon de veelvoudige winnaar van LCS zich moeilijk stand houden voor de play offs. Met een zeer belangrijke overwinning op de laatste dag hebben zij zich wederom alsnog weten te plaatsen. Veel daarvan ligt in de handen van Rekkles de ADC van het team. Met zijn sterke AD Kennen zorgt hij er als het waren voor de overwinning. Ook de jonge Caps op de midlane zorgt voor veel belangrijke plays en is zeker een speler om in de gate te houden voor de toekomst. Als ik naar deze match up kijk dan gaat mijn voorkeur uit naar H2K. Dit team is op dit moment gewoon verder in hun ontwikkeling en sterker dan Fnatic. Ik denk ook dat het waarschijnlijke een zeer makkelijke overwinning gaat worden voor H2K 3-1. Maar als Fnatic de kans krijgt om een net zo goede wedstrijd te spelen als vorige week, dan zou het zo maar ook een hele spannende pot worden. Zondag om 5 uur kunnen we lekker voor deze wedstrijd gaan zitten en hopen dat het laatste gebeurt en dat we een 5 game match gaan krijgen.

LCS Youtube

LCS Twitch

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek