EU LCS: Summer Split Playoffs van start

EU LCS Logo

In de EU LCS gaat komende weekend zijn eindfase tegemoet. Met de kwartfinales in de Playoffs fase van de Summer Split 2017, wordt er dit weekend afgetrapt met twee wedstrijden. Op zaterdag nemen Unicorns of Love en Misfits het tegen elkaar op. Op zondag staan G2 Gaming en Splyce tegenover elkaar.

EULCS

Unicorn of Love zijn in de zaterdag wedstrijd de favoriet ten opzichte van Misfits. Unicorns met een steeds groter worden fanbase, bleek ook deze split weer te beschikken over ijzersterke teamfights. Hoewel de meta gebasseerd is op teamfights, laten zij nog steeds zien wie dit als beste kan. Met zeges op ondere andere H2K en G2 Gaming, wonnen zie niet alleen van de zwakkere teams maar ook van top teams in de EU LCS. Misfits daarentegen konden hun vorm niet weer geven die ze hadden tijdens de Spring Split. Misfits was hele tijd zoekende naar hun speelstijl en was nog een wonder te noemen dat ze geplaatst zijn voor de Playoffs. Dankzij de betere begrip van de meta verwacht ik dat Unicorns doorstromen naar de halve finale waar hun Fnatic wacht.

Zondag staan G2 Gaming tegenover Splyce. G2 Gaming had een valse start in de Summer Split, maar ze hebben het redelijk herpakt halverwege het seizoen. Ondanks dat ze meerdere games wonnen bleven ze toch achter tegen de top teams. Fnatic won voor de tweede keer op rij van G2 in deze split, Unicorns of Love won ook van G2 Gaming. Hoewel ze tegen de andere tegenstanders wel winsten boekten, verloren ze toch op de val reep in de laatste week hun laatste twee wedstrijden. Dit zal wellicht mee kunnen gaan spelen in de kwartfinale. Splyce aan de andere kant kent een steady Split. Met hier en daar een verloren wedstrijd spelen ze wel consequent en zijn zij zeker ook in staat om van G2 Gaming te winnen. Ik verwacht dat G2 Gaming naar de halve finale gaat tegen H2K, maar het zou ook zo maar Splyce kunnen zijn.

Beide wedstrijden beginnen om 17.00 en zijn te zien op twitch en op youtube.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek