Europese en Amerikaanse CS:GO ECS teams aangekondigd

ECS Header

De Noord-Amerikaanse en Europese teams voor het eSports Championship Series (ECS) toernooi zijn aangekondigd. Het gaat hierbij natuurlijk om Counter Strike: Global Offense.

Het Esports Championship Series, een eSports organisatie van Twitch en FACEIT, heeft de teams voor het ECS-toernooi eindelijk laten weten. Matches zijn op 10 April (gisteren, dus) begonnen, en kunnen allemaal bekeken worden op FACEIT’s Twitch pagina; www.Twitch.tv/FaceitTV.

Bij de teamverdeling gaat het over 20 teams; 10 van Europa en 10 van Noord-Amerika. In totaal zal er $3,500,000 in prijzengeld te winnen zijn, wat voor CS:GO toch zeker een van de grotere (als niet de grootste) prize pools ooit is.

Counter Strike
Mensen die meer interesse hebben in eSports kunnen alles over het ECS vinden op hun nieuwe website, die onlangs online is gegaan. Hierop zijn onder andere het schema van het toernooi te vinden, wat meer informatie over de teams die meedoen, huidige standen, match scores, en natuurlijk kun je hier ook de replays van al gespeelde matches bekijken, mocht je iets hebben gemist.

De teamverdeling voor deze ronde van het ECS is als volgt:

Europese teams:
●     Astralis
●     Team Dignitas
●     EnvyUs
●     FaZe
●     Fnatic
●     mousesports
●     Natus Vincere
●     Ninjas in Pyjamas
●     Virtus Pro
●     Qualified EU Team #1

Noord Amerikaanse teams:
●     Cloud9
●     Complexity
●     Counter Logic Gaming
●     Echo Fox
●     Luminosity
●     NRG
●     OpTic
●     Team Liquid
●     Team SoloMid
●     Qualified NA Team #1

Vooral in de Europese teams zullen veel ervan al bekend zijn bij de meer serieuze CS:GO fans. Fnatic en Envyus zijn natuurlijk altijd interessant als het om een toernooi van deze schaal gaat, met Ninjas in Pyjamas, Na’Vi, en misschien zelfs Virtus Pro (hoewel het de laatste tijd minder goed gaat met de voormalige favoriet). Vanuit de Amerikaanse hoek zijn er natuurlijk ook nog TSM, Clould 9, en Counter Logic Gaming.

Het lijkt dus zoals altijd een paar interessante matches te beloven, alleen deze keer zullen de teams een aanzienlijk grotere prijs kunnen winnen. Ik ben in ieder geval heel benieuwd!

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek