EVE: Valkyrie – Carrier Assault mode patch gaat live

EVE-Valkyrie-Thumb

CCP Games lanceert kort na E3 hun nieuwe gratis expansie voor de VR game in de space game series. EVE: Valkyrie zet je in de cockpit van een fighter class attack schip aan boord van een supercarrier, de missie is om korte skirmishes uit te voeren die je corporation (hun versie van een clan) en jou verder helpen om de dominerende macht te worden op de leaderboards.

De IJslandse game fabricant laat weer zien dat een eiland van 200.000 inwoners meer te bieden heeft dan alleen visserij. EVE: Valkyrie is team based dogfighting arcade die gebruik maakt van de HTC Vive, Occulus Rift en de Sony Playstation VR. De nieuwe game mode geeft je dat trench run gevoel van Starwars waar je acties als fighter invloed hebben het verloop van een gevecht. Je carrier warpt een combat zone binnen waar jou faction materialen en assests wil claimen. Helaas ben je niet alleen, andere corporations zullen geen kans uit de weg gaan om het jou zo moeilijk mogelijk te maken.

EVEValkyrieCarrierBreach

De nieuwe gamemode geeft objectieven die ervoor zorgen dat de vijandelijke carrier zijn schilden verliest. Het is aan de spelers om zich te navigeren door een storm van anti-fighter turrets en vijandelijke fighters en de reactor kern te vernietigen. De introductie van Carrier Assault vult een gat dat het spel sinds lancering miste. Het gevoel dat je een gevaar bent voor schepen die duizenden malen groten zijn dan jezelf gecombineerd met de immersie van virtual reality.

ValkyrieBattle

Waar Valkyrie verschilt van de andere space combat sims zoals: Elite Dangerous en Star Citizen, is dat de game volledig van de grond opgebouwd is om gebruik te maken van virtual reality goggles. Geen fire and forget raketten meer, die worden vervangen door head-movement tracking wapens. Jou skill om de battlefield te lezen en je blik op de vijanden te houden is cruciaal om de skirmish te winnen. En het spel beloond je voor je daden met betere wapens en custom skins voor jou fighters.

CCP houdt er altijd een reputatie na om top notch space games te leveren. Niet al te lang geleden hebben ze een successvolle brug gemaakt die PC aan console gaming linkt via hun PS4 exclusive shooter Dust 514. Een spel waar de spelers in EVE Online invloed kunnen uitoefenen door oproepen voor orbital artillery strikes via hun schip in orbit boven de daadwerkelijke planeet waar PS4 spelers op dat moment vechten te beantwoorden.

Voor meer informatie visit www.evevalkyrie.com

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek