EverQuest Next is een no-go

EverQuest Next Cancelled

Een MMO(RPG) staande houden na de launch is al een uitdaging op zichzelf, maar dan moet de game natuurlijk wel eerst launchen. Daar komt veel bij kijken en om een aantal redenen is EverQuest Next gecancelled.

EverQuest Next zou het nieuwe baby’tje gaan worden van de EverQuest reeks, een MMO waar veel mensen lang plezier aan hebben gehad. Helaas kan het niet altijd goed gaan, want dit weekend heeft Daybreak officieel bekend gemaakt dat de game niet meer uitgebracht zal worden. Na twintig jaar met games waar uiterst veel moeite in gestoken is, is dit dan dus ook de eerste flop van het bedrijf. Daybreak wilde met Next een revolutionaire game creëren. Een game ontwikkelen met veel nieuwe en originele features is natuurlijk niet niks, en Daybreak laat weten dat na het in elkaar zetten van alle losse puzzle stukjes, de game gewoon niet ‘fun’ genoeg was.

Sommigen zagen dit al aankomen en voelden eigenlijk al dat de game niet was zoals die zou moeten zijn. In de video hier boven kun je een argument waarom de game gecancelled was bekijken. Ook al is Next nu een no-go, Daybreak zegt dat ze nu meer tijd en energie kunnen steken in EverQuest en EverQuest II. Dit zijn twee games die beiden nog sterk op hun pootjes staan. Dit kan natuurlijk dus betekenen dat er sneller veel meer content naar de twee delen zal gaan komen en dit zal voor veel vaste spelers een grote opluchting zijn! Voor de mensen die toch hoopte dat Next wel nog uit ging komen, maar die totaal niet bekend zijn met de oudere delen, zijn hier beneden de twee trailers te zien:

Wat vind jij van de beslissing om de game te cancellen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden, wij zijn benieuwd naar jouw mening!

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek