Evolve wordt free-to-play op PC

Evolve Wallpaper Xbox PC Playstation

Developer studio Turtle Rock heeft aangekondigd dat de co-operatieve shooter Evolve vanaf nu free-to-play zal zijn voor op de computer. Buiten dit zal de game ook een update krijgen met een aantal tweaks.

De aankondiging vond plaats vlak nadat er al een hoop speculatie rond ging over het F2P model. De studio heeft afgelopen nacht dit gerucht officieel bekend gemaakt.

Tweaks en veranderingen

Turtle Rock laat ook weten welke tweaks en veranderingen naar de game komen. Deze kun je hier beneden bekijken.

  • Een rework op de hunter classes zodat er minder gefixeerd hoeft te worden op roles zoals een trapper of medic.
  • Verbeteringen omtrent Map en UI, deze krijgen quality-of-life updates.
  • Laadschermen worden verkort, de overall gameplay performance wordt verbeterd.
  • Tutorials worden verduidelijkt zodat je sneller gewend raakt.
  • Stabiliteit- en bug fixes.
  • Het progressiesysteem krijgt een rework
  • Meer customization in de opties.

Degenen die al voor de game betaald hebben, wees gerust! Jullie krijgen allemaal een compensatie. Iedereen die de game al gekocht heeft krijgt de ‘Founder’ status in de nieuwe free version. Dit houdt in dat je verschillende gifts, rewards en speciale toegang krijgt tot content.

Evolve Gameplay Screenshot

Evolve kwam uit in februari 2015 voor de Playstation 4, Xbox One en de PC. De game heeft in totaal al meer dan 2,5 miljoen kopieën verkocht en staat bekend als de Take-Two long-term franchise game. CEO Strauss Zelnick van Take-Two staat ook al bekend de referenties naar Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, BioShock, Civilization en Borderlands.

Turtle Rock is de studio achter de Left 4 Dead series. Het bedrijf houdt zich goed bezig met Evolve en velen zijn er ook meer dan tevreden over!

Wat vind jij van dit free-to-play model? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Heb jij de game al gekocht? Laat ons dan weten wat jij van de compensatie vind die je krijgt!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek