Ex-Lionhead Fable ontwikkelaars werken aan Kynseed, een 2D Sandbox RPG

kynseed

PixelCount Studios is een kleine studio opgericht door Ex-Lionhead werknemers die hebben gewerkt aan de Fable games. PixelCount is op dit moment bezig met een 2D Sandbox RPG genaamd Kynseed. Via Kickstarter kun je hun project steunen.

Kynseed heeft iets weg van Harvest Moon, maar het nog een stukje verder dan dat. Het is meer dan enkel een farming game waar je je eigen onderneminkje kan oprichten. De mensen en dieren die je tegenkomt is het spel zullen je herkennen en niet vergeten wat je allemaal uitvreet, of juist goed doet. Een grote feature van deze game is dat iedereen uiteindelijk sterft van de ouderdom, inclusief jezelf.

Zodra dit gebeurt zullen jouw kinderen jouw erfgenaam zijn en speel je verder met een frissere en jongere speler. Alle andere mensen om je heen zullen ook ouder worden en uiteindelijk sterven en vervangen worden door nieuwe NPC’s.

Seizoenen zullen de omgeving aantasten zowel visueel als in gameplay en ook zal de omgeving en de wereld veranderen naar aanleiding van jouw acties in het spel. Bekijk de video hier beneden om te zien wat ik bedoel.

Naast het Harvest Moon gedeelte en een unieke levens-mechanic en relatie mechanic wat de game te bieden heeft, spoort het je ook aan om op ontdekking te gaan. Er verschuilen zich allemaal verschillende mysterieuze wezens en monsters in de wereld van Kynseed. Verschillende unieke plekken die je kunt ontdekken en het mooiste is dat je nu alvast een voorproefje kunt downloaden van de game om zelf te ervaren wat Kynseed te bieden heeft.

De game maakt nu al gebruik van fantastische gecomponeerde muziek waar je tijdens de prototype en op de Kickstarter pagina van de game alvast van kunt proeven.

Wil je meer weten over deze game, en misschien zelfs een bijdrage leveren aan de twee ontwikkelaars die deze game aan het klaar stomen zijn? Bezoek dan even de Kickstarter pagina.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek