Fable is nog niet dood, Fable Fortune op Kickstarter!

Fable Fortune CCG

Flaming Fowl Studios, een onafhankelijke game studio die is gevormd door ex-Lionhead medewerkers, gaan verder met Fable. Microsoft heeft de medewerkers de rechten gegeven om Fable Fortune verder te ontwikkelen en uit te brengen.

Fable Fortune, niet te vergelijken met Fable Legends, de cross-play game tussen PC en Xbox One die nooit het daglicht heeft gezien. Nee, Fable Fortune is een Collectible Card Game (CCG), die eigenlijk al heel erg ver af is, er zijn namelijk al zes van de acht speelbare characters af.

Dat de game al heel erg ver af is, klinkt misschien heel vreemd in de oren omdat we nu pas van de game te horen hebben gekregen. De reden hierachter is dat Lionhead Studios in het geheim aan deze game heeft gewerkt voor ongeveer 18 maanden. Toen ze te horen kregen dat Microsoft Lionhead ging sluiten, had dit natuurlijk ook nadelige gevolgen voor Fable Fortune.

Nu heb jij de kans om direct betrokken te raken bij het ontwikkelen van de game. Je kunt zelfs een eigen kaart ontwikkelen, of aanwezig zijn in de game, als je genoeg geld spendeert om de ontwikkeling te ondersteunen. Via Kickstarter wilt de gloednieuwe studio namelijk geld inzamelen om er voor te zorgen dat zij hun CCG af kunnen maken en te lanceren in 2017 voor de PC (en Xbox One mits zij een doel halen van 700.000 Britse Pond).

Door te doneren krijg je toegang tot verschillende bonussen die variëren van card packs, wallpapers, reward chests, alternatieve figuurtjes op kaarten, tot een bezoekje aan de studio om direct betrokken te raken bij de ontwikkeling van een kaart.

Wil jij Flaming Fowl Studios helpen hun doel te bereiken en Fable levend te houden? Bezoek dan hier de Kickstarter pagina van Fable Fortune. Het is nog niet zeker of Flaming Fowl ooit nog verder gaat met andere Fable games. Omdat zij op dit moment alleen de rechten hebben gekregen van Fable Fortune.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek