Fable Legends beta blijft nog even

Fable Legends beta

Na de aankondiging van Microsoft dat Fable Legends niet zal uitkomen en developer Lionhead Studios misschien zelfs de deuren zal moeten sluiten, is nu bevestigd tot wanneer de Fable Legends beta speelbaar zal blijven: spelers zullen kunnen blijven spelen tot 13 april. Nieuwe spelers worden niet meer toegelaten.

Na 14 april zullen de servers uit gezet worden en zal de game niet meer speelbaar zijn. Daarnaast kunnen spelers geen gold meer kopen van de Fable Legends in-game bank. Spelers die toch gold hebben gekocht en niet hebben uitgegeven, zullen een teruggave van hun geld krijgen. Beta testers zullen in de komende week een email ontvangen.

Fable Legends was in ontwikkeling voor Xbox One en PC. De bedoeling was dat de game in 2015 zou uitkomen door middel van een open beta. Dat gebeurde helaas niet. Microsoft had echter hoge verwachtingen voor de free to play game. Volgens Microsoft had Fable Legends zelfs de potentie om nog zo’n vijf tot tien jaar succesvol te zijn. Er zou namelijk een regelmatige stroom van content zijn die de game verfrissend zou houden.

Fable Legends beta

Betreft Lionhead heeft Microsoft nog niet veel losgelaten. Het Britse bedrijf zou namelijk in overleg zijn met zijn medewerkers. Dit komt hoogst waarschijnlijk door de wet. Het is verplicht om een periode van overleg gedurende ten minste 30 dagen te houden. Dit zou overbodigheden kunnen voorkomen en werknemers de kans geven om een nieuwe baan te zoeken.

Microsoft kondigde daarnaast aan dat Press Play Studios, gevestigd te Denemarken, ook zal sluiten. De studio staat bekend voor Kalimba en Max: The Curse of Brotherhood. Het werk aan Project Knoxville is stopgezet. De game werd beschreven als een third person, multiplayer actie game die in zou spelen op gevoelige samenwerkingen en overleving in een game show setting.

Meer informatie, en uitingen van teleurstelling, kun je vinden op het Lionhead forum en de Xbox website.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek